Πακιστάν: Τουλάχιστον 77 νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους μουσώνες που πλήττουν το Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός κλιματικής αλλαγής προειδοποιώντας ότι αναμένονται πιο ακραία φαινόμενα.

“Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για εθνική τραγωδία”, είπε η Σέρι Ρεχμάν σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα και πρόσθεσε ότι ο απολογισμός αυτός αφορά την περίοδο από τις 14 Ιουνίου που ξεκίνησαν οι μουσώνες.

“Όταν οι πολίτες χάνουν τη ζωή τους με αυτό τον τρόπο, δεν είναι μικρό πράγμα…Είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’αυτό”, πρόσθεσε.

Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία του νοτιοδυτικού Βελουχιστάν (Μπαλουτσιστάν), όπου 39 άνθρωποι πνίγηκαν ή έπαθαν ηλεκτροπληξία από στύλους ηλεκτροδότησης που έπεσαν.

Τα κακής κατασκευής σπίτια στο Πακιστάν και ειδικά στις επαρχιακές περιοχές καταρρέουν εύκολα από τις πλημμύρες, οι οποίες καταστρέφουν επίσης τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης.

Οι χειρότερες πλημμύρες καταγράφηκαν το 2010 όταν καλύφθηκε σχεδόν το ένα πέμπτο της επιφάνειας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 2.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το Πακιστάν είναι η όγδοη πιο ευάλωτη χώρα απέναντι στα ακραία φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Κλιματικού Κινδύνου που συντάσσει η περιβαλλοντική μκο Germanwatch.

“Την μια ημέρα υπάρχει ξηρασία και το επόμενο πρωί περιμένεις πλημμύρες…επομένως μπορείτε να καταλάβετε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση”, σχολίασε η Ρεχμάν.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Share...

nea

Next Post

Συλλήψεις 52 ατόμων από αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα

Τε Ιούλ 6 , 2022
Κατά τις επιχειρήσεις, ελέγχθησαν πάνω από (2.200) άτομα και περισσότερα από (1.700) οχήματα, προσήχθησαν (59) άτομα και βεβαιώθηκαν (352) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ως σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας  (52) άτομα συνελήφθησαν στις 05-07-2022, […]

Σας ενδιαφέρουν