Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Δημοτικό Κατάστημα Ιτέας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας Γιώργου Δελμούζου και του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή.

Συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Ιτέας Γιώργος Τσατσαρώνης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Υποστράτηγος Π.Σ. και Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδος – Θεσσαλίας Δημήτρης Καρασαβίδης, ο Ταξίαρχος Π.Σ. Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας Γιώργος Καραχάλιος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Καραμπέτσος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πολύζος Ζώης, ο Διευθυντής Δασών Δήμος Τσέλλος και η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φωκίδας Αλεξάνδρα Κουτσού.

Η πυρκαγιά μαίνεται ως αυτή την ώρα και κρίσιμα είναι τα μέτωπα κοντά στις περιοχές: βορειοδυτικό τμήμα Ιτέας, Αγ. Ευθυμία – Τριταία, Σερνικάκι, Χρισσό και ελαιώνας. Επιχειρούν 45 πυροσβεστικά οχήματα με την υποστήριξη 22 υδροφόρων και 10 χωματουργικών μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Έχει ζητηθεί προληπτικά η απομάκρυνση των κατοίκων, από το βόρειο τμήμα της Ιτέας, πάνω από την Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων από την Χ.Θ 57 έως την Χ.Θ. 63,5 της Ε.Ο  Άμφισσας – Λιβαδειάς.

Κλιμάκιο εθελοντών, υπό το συντονισμό του Δήμου Δελφών θα επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή όλη τη νύχτα για τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων κλπ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Δελφών προώθησαν ήδη το σχετικό αίτημα προκειμένου να κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας, Ιτέας και Δελφών.

Share...

nea

Next Post

Άμφισσα: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό των πυρκαγιών

Τρ Ιούλ 5 , 2022
Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο ορισμένα από τα μέτωπα της φωτιάς στην ‘Αμφισσα. Εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία. Ωστόσο […]