Θέμης Χειμάρας: «Σε δημόσια διαβούλευση ο Διαγωνισμός για το έργο του Φυσικού Αερίου στη Λαμία! Είναι το καλό νέο της ημέρας! Επιτέλους, ξεκινάμε»

Με δημοσίευσή του, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας ανακοίνωσε, την έναρξητης δημόσιας διαβούλευσης για το διαγωνισμό του έργου επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου στη Λαμία.

Θα διαρκέσει 15 ημέρες, ενώ μετά τη λήξη της, ολοκληρώνονται και τα τεύχη δημοπράτησηςτου έργου,ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια, ο διαγωνισμόςγια την ανάδειξη αναδόχου κατασκευαστή.

Ο Βουλευτής σε ερωτήσειςπου είχε καταθέσει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ Χατζηδάκη το Σεπτέμβριο 2019για την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς και τον Απρίλιο 2020για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και την επιτάχυνση των διαγωνισμών, είχε υπογραμμίσει τους κινδύνουςπου αντιμετώπιζε το έργο από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις.

Η σημερινή πρόσκληση εγκαινιάζει την αρχή της υλοποίησης ενός έργου με πολλαπλό κέρδος γιατη Λαμία και τη Φθιώτιδα

Ο Θέμης Χειμάρας, σε δήλωσή του αναφέρει: 

«Σε δημόσια διαβούλευσηο Διαγωνισμός για το έργο του Φυσικού Αερίου στη Λαμία!

Είναι το καλό νέο της ημέρας! Επιτέλους, ξεκινάμε!

Μετά από αναμονή χρόνων, έγινε η αρχήγια τη δημοπράτηση του έργου επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Λαμία.

Σήμερα, αναρτήθηκε η πρόσκλησηγια τη δημόσια διαβούλευση επί των τευχών δημοπράτησης που αφορούν στο έργο, προϋπολογισμού 16.300.000,00 € πλέον ΦΠΑ.

Όπως είχα τονίσει και στην πρόσφατη ερώτησήμου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και την επίσπευση του έργου, πρόκειται για εγχείρημα κομβικής σημασίαςγια τον τόπο μας.

Με πολλά οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέληγια τον τόπο μας, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολύτιμες θέσεις εργασίας».

Share...

nea

Next Post

Στην τελική ευθεία διαγωνισμοί έργων 250 εκατ. ευρώ για υποδομές φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια

Πα Μάι 15 , 2020
Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση των πρώτων μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια.  Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που είχε η ΔΕΔΑ με τις Διαχειριστικές Αρχές των αντίστοιχων περιφερειών τους τελευταίους μήνες, τίθενται σήμερα σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης στιςπεριφέρειες Ανατολικής […]

Σας ενδιαφέρουν