Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει στόχο να εξαλείψει την Ουκρανία και τον λαό της

Η Ρωσία στοχεύει να εξαλείψει την Ουκρανία, την ιστορία και τον λαό της, είπε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του καθώς η έβδομη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ξεκίνησε με σφυροκόπημα της Μαριούπολης, της πόλης λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Αξύριστος και φορώντας ένα χακί μακό μπλουζάκι ο ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η απάντηση της Δύσης δεν είναι αρκετή και έκανε έκκληση για μεγαλύτερη διεθνή στήριξη, περιλαμβανομένης της στήριξης του αιτήματος της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ.

“Δεν είναι η ώρα για να είναι κάποιος ουδέτερος”, είπε ο Ζελένσκι, του οποίου ο συναισθηματικός και ανυπότακτος τόνος του στα τακτικά βιντεοσκοπημένα διαγγέλματά του έχουν χαρίσει στη χώρα του στήριξη στον πόλεμο, ο οποίος όπως είπε ο ίδιος έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 6.000 ρώσους στρατιώτες.

Αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον του μνημείου του Μπάμπι Γιαρ–ενός σημαντικού μνημείου του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στον μαζικό τάφο 34.000 Εβραίων οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1941, όταν η πόλη βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή–ο Ζελένσκι είπε: “Αυτή η επίθεση αποδεικνύει ότι για πολλούς ανθρώπους στη Ρωσία το Κίεβό μας είναι απολύτως ξένο”.

“Δεν γνωρίζουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά όλοι τους έχουν εντολές να εξαλείψουν την ιστορία μας, να εξαλείψουν τη χώρα μας, να μας εξαλείψουν όλους”, είπε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.

“Πεθάναμε όλοι ξανά στο Μπάμπι Γιαρ. Παρότι η διεθνής κοινότητα έχει υποσχεθεί ξανά και ξανά ότι αυτό δεν θα επαναλαμβανόταν. Δεν βλέπετε τι συμβαίνει; Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό σήμερα εσείς, οι εκατομμύρια Εβραίοι σε όλο τον κόσμο, να μην μείνετε σιωπηλοί. Γιατί ο Ναζισμός γεννιέται μέσα από τη σιωπή. Φωνάξτε για τη δολοφονία αμάχων, φωνάξτε για την δολοφονία των Ουκρανών”.

Share...

nea

Next Post

Μαμάδες, εν δράση!

Πε Μαρ 3 , 2022
Συνάντησα πρόσφατα μια φίλη, την Άρτεμη όπου συν τοις άλλοις, μοιραστήκαμε μαζί, τις αγωνίες αλλά και τις όμορφες στιγμές που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, μέσα από το ρόλο μας, ως μαμάδες. Υποσχέθηκα λοιπόν να θίξω θέματα που μας απασχολούν, ρίχνοντας άπλετο φως στην σχέση ζωής που μας δένει με τα […]

Σας ενδιαφέρουν