Επιβάρυνση πολλών παθήσεων μέσα στην καραντίνα λόγω κορονοϊού

Σημαντικές επιπτώσεις σε πολλές παθήσεις  σε χιλιάδες ασθενείς είχαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορονιού και στην  Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναφορές γιατρών, σε καθημερινή βάσηδέχονταν δεκάδες τηλεφωνήματα από ασθενείς για συμβουλές και βοήθεια, καθώς ακόμη και σε έκτακτες περιπτώσεις κανένας δεν πλησίασε τα δημόσιανοσοκομεία λόγω κορονοϊού.

Το στρες , λόγωεγκλεισμού, ο φόβος για την εξέλιξη της κατάστασης, η κακή διατροφή  και η καθιστική ζωή ήταν μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που επιβάρυναν  τις παθήσεις πολλών ασθενών.

Οι παθήσεις που επιβαρύνθηκαν, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι οι ψυχοσωματικές ( κατάθλιψη κ,λ,π) , οι μυοσκελετικές, οι καρδιακές και οι πρωκτικές (αιμορροΐδας, ραγάδες, συρίγγια).

«Είναι γεγονός ότι οι  τηλεφωνικές κλήσεις τόσο σε μένα όσο και σε δεκάδες συναδέλφους για συμβουλές, πληροφορίες και βοήθειαήταν καθημερινά πολλές» αναφέρει ο Γενικός χειρουργός πρωκτολόγος  Κ. Δημήτρης Μουσιώλης και συνεχίζει:

«Αυτό ήταν φυσιολογικό καθώς ο ασθενής στην ανάγκη του στο γιατρό του πρέπει να απευθυνθεί . Η πλειονότητα των κλήσεων που δέχτηκα αφορούσαν συμβουλές για επιδείνωση των αιμορροΐδων, αλλά και άλλων παθήσεων του πρωκτού».

Πράγματι   στρες,  κακή διατροφή,   κρεατοφαγία,  κατανάλωση αεριούχων αναψυκτικών , αλκοόλ,   καθιστική ζωή, καθημερινό άγχος,    είναι  αυτά που πυροδοτούν τις αιμορροΐδες αν κάποιος έχει πρόβλημα.

Οι αιμορροΐδεςσύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μίααπό τις παθήσεις που  υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.  Αποτελούν δε  καθημερινό βάσανο για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αξίζει να αναφέρουμεότι πέρα από τις συμβουλές για μιαπρόσκαιρη ανακούφιση που δόθηκε στους ασθενείς , το καλύτερο που συστήνεταιείναι πως πρέπει  αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας  να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα τους, καθώς σε ένα μήνα έρχεται το καλοκαίρι, η χειρότερη περίοδος για όσους πάσχουν από αιμορροιδοπάθεια» εξήγησε ο κ Μουσιώλης.

                                            ΜΟΝΙΜΗ     ΛΥΣΗ

Η προσωρινή ανακούφιση δεν λύνει το πρόβλημα των αιμορροΐδων , το οποίο με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνεται.

Μόνιμη λύση δίνει η αφαίρεση τους  η οποία σήμερα γίνεται αναίμακτα, χωρίς πόνο και μόλις  μέσα σε τριάντα λεπτά.

Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος  LHP-Αιμορροιδοπλαστικη (με laser) δίνει μόνιμη λύση στην πάθηση των αιμορροΐδων, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 95%  και άριστα  αποτελέσματα .

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αλλά και τα στατιστικά στοιχεία από εκατομμύρια επεμβάσεις σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος LHP-Αιμορροιδοπλαστικη προσφέρει  μέσα σε 20 με 30 λεπτά, στους ασθενείς την απόλυτη, ανώδυνη και ριζική θεραπεία για όλες τις μορφές των αιμορροΐδων. Γίνεται με μέθη.

 Ο ασθενής λίγες ώρες μετά την επέμβαση επιστρέφει στο σπίτι του, γιατί δεν χρειάζεται νοσηλεία  και την επομένη στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η επέμβαση να τονίσουμε ότι καλύπτεται από όλα τα ταμεία.

Share...

nea

Next Post

Εγγραφές – Επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς ΔΟΘ

Τρ Μάι 12 , 2020
Σας ενημερώνουμε για την έναρξη υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών για τις Εγγραφές – Επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς ΘΗΒΑΣ και Δ.Ε. ΒΑΓΙΩΝ του Δ.Ο.Θ.  σχ. περιόδου φιλοξενίας 2020-2021.  Χρόνος υποβολής Δικαιολογητικών:   15 ΜΑΪΟΥ 2020  έως 15  ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ● Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων Εγγραφής – Επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π. «Δ.Ο.Θ.» για […]

Σας ενδιαφέρουν