Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό για τη συμβολή της Βοιωτίας στην Επανάσταση του 1821

ο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ανακοινώνουν τα βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού που διοργάνωσαν μεταξύ των μαθητριών και μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στο πλαίσιο της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με θέμα “Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν”.

Η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα γίνει διαδικτυακά την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ώρα 18:00 βάσει του κάτωθι προγράμματος:

 18.00 Χαιρετισμοί

Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄ και Αντιπροέδρου ΚΕΜΒΔ Ιωάννη Μπράμη

 18.10 Εισαγωγή

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων ΚΕΜΒΔ

Λάμπρος Κούτσικος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

18.20 Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Μαθητικού Διαγωνισμού

Καθηγητής Βασίλης Καραποστόλης, Μέλος ΔΣ ΚΕΜΒΔ

18.30 Παρουσίαση βραβευμένων εργασιών από τους Καθηγητές και τους Μαθητές (3-4 λεπτά παρουσίαση από κάθε μαθήτρια ή μαθητή που βραβεύτηκε)

20.00 Πέρας εκδήλωσης

Σύνδεσμος εκδήλωσης:

https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m965f6577c4a9741fe15a1f24825b4261

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση πατήστε ή αντιγράψτε και επικολλήστε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης διαδικτύου τον παραπάνω σύνδεσμο.

Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 46 συνολικά εργασίες: 32 εργασίες από μαθητές Γυμνασίου και 14 εργασίες από μαθητές Λυκείου. Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 30 Καθηγητές και πάνω από 100 μαθήτριες και μαθητές (72 Μαθήτριες και Μαθητές Γυμνασίων και 36 Μαθήτριες και Μαθητές Λυκείων) από τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Δίστομο, την Αράχωβα, τη Δαύλεια, την Ασωπία, το Ακραίφνιο, τον Ορχομενό.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών της Βοιωτίας σχετικά με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα σχετικά με τη συμβολή της Βοιωτίας στην Ελληνική Επανάσταση.

Ο Μαθητικός διαγωνισμός αποσκοπούσε στη συγγραφή πρωτότυπων κειμένων, ποιημάτων και στην εκπόνηση εικαστικών έργων με θέμα:

“Η σημασία της Επανάστασης του 1821 και η συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν”

Η πρόσκληση απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και αφορούσε σε τρεις κατηγορίες:

 1. τη συγγραφή κειμένου εργασίας,
 2. τη συγγραφή ποιήματος και
 3. τη δημιουργία εικαστικού έργου (ζωγραφική, γλυπτική κα).

Τα Βραβεία έχουν ως εξής:

Γυμνάσιο

Ι. Κατηγορία Κείμενο Εργασίας

Πρώτο  Βραβείο: Στις μαθήτριες και στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου του 2ουΓυμνασίου (Πινδάρειου) Θήβας για την Εφημερίδα: «Το αποτύπωμα του 1821 στη Θήβα».

Φιλολογική Επιμέλεια: Αικατερίνη Μαρκούτση, Αλεξάνδρα Βλαχογιάννη

Μαθήτριες και Μαθητές: Α1: Βαλμάς Γεώργιος, Κτιστάκη Αναστασία, Βαρσάμη Αντιγόνη, Κουνδουράκη Βασιλική

Α2: Κουτουλάκη Μαριλένα, Χατζήνα Άντα, Κτιστάκη Ευαγγελία, Νοβίδου Ευριδίκη, Σιάκουλη Πολυξένη, Κυλάφη Σοφία, Μασοκώστα Έλενα, Πραμτζότ Μουκέρ, Τζοίνα Τσέτσουκα

Δεύτερο  Βραβείο: Στις μαθήτριες και στους  μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του 2ουΓυμνασίου (Πινδάρειου) Θήβας για το Ψηφιακό Μουσείο, με τίτλο: «Η Θήβα στην Τουρκοκρατία – Ο οπλαρχηγός Αθανάσιος Σκουρτανιώτης και ο Θηβαίος Ζωγράφος Θεόδωρος Βρυζάκης». 

Καθηγήτριες: Σταυρούλα-Ιωάννα Κυπραίου/Μερσίνη Δαλάκα

Μαθήτριες και Μαθητές: Χριστίνα Καλαμπαλίκη, Κωνσταντίνος Γκοντίνος, Νάσος Κούσπαρης, Βασίλης Κυλάφης, Ευγενία Μανάρα, Όλγα Φροσυνού, Κωνσταντίνος Τσεβάς, Λουκάς Τουλουμάκος, Θύμιος Τσακίρης, Παναγιώτα Σταμούλη, Πένη Τεπελένη.

Τρίτο  Βραβείο: 

Στις μαθήτριες και τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Θήβας για  τον  διαδραστικό Χάρτη https://www.thinglink.com/scene/1452272558144487427 για την Επανάσταση στη Βοιωτία

Καθηγητές: Ντίνου Άρτεμις, Πελώνης Γεώργιος

Μαθήτριες και μαθητές: Ευθυμίου Φίλιππος, Κιούσης Νικόλαος, Κόλλια Βάγια, Κυριάκου Ανδρέας, Μουλκιαρώτη Κωνσταντίνα, Υαχία Γιασμίν, Μπελιά Βαρβάρα, Πούπουλας Ορέστης, Τσοκανή Μαρία.

ΙΙ. Κατηγορία Ποίημα

Πρώτο  Βραβείο:

Α) Στη μαθήτρια Δούρου Δήμητρα από το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς για το ποίημα «1821-2021: 200 χρόνια ελεύθεροι» και

Β) Στη μαθήτρια Παρασκευή Πλα από το Γυμνάσιο Δαύλειας για τη συλλογή ποιημάτων για το 1821.

Δεύτερο  Βραβείο: 

Στους μαθητές του Γυμνασίου Ορχομενού Κλιούμη Παναγιώτη, Κουτή Νικόλαο και Παναγιωτίδη Μιχαήλ – Παναγιώτη για το τραγούδι σχετικά με την επανάσταση του 1821.

Τρίτο  Βραβείο:  

Δεν  δίδεται

ΙΙΙ. Κατηγορία Εικαστικό έργο

Πρώτο Βραβείο:

Στην Μαθήτρια Νεκταρία Στριμπή από το 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς για το έργο με τίτλο «Η Απελευθέρωση της Λιβαδειάς».

Δεύτερο Βραβείο:

Στη Μαθήτρια Σοφία Βούλγαρη από το 4ο Γυμνάσιο Θήβας

Τρίτο Βραβείο:

Στη Μαθήτρια Βιβή Σιαμπάνη από το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Λύκειο

Ι. Κατηγορία Κείμενο Εργασίας

Πρώτο  Βραβείο:

Α) Στη μαθήτρια Λυμπεράτου Παρασκευή από το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς για το διήγημά της «Η Απόφαση» και

Β) Στο μαθητή  Άγγελο Γκάγκαρη από το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς για το διήγημά του «Κραυγές θανάτου».

Δεύτερο  Βραβείο: 

Στις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς για το Βίντεο για την Επανάσταση στη Βοιωτία

https://www.youtube.com/watch?v=ukNKnjfqFIU…

Καθηγητές: Γιάννης Ξηρογιάννης (Διευθυντής), Παναγιούλα Μπαφίνα, Άννα Μαμάκη, Μαρία Μπάκα, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Λουκάς Σαμουήλ (Υποδιευθυντής), Άρης Μαυρογονάτος (εικαστικά έργα)

Μαθήτριες και μαθητές: Αρβανίτης Αθανάσιος, Αρβανίτη Ηλέκτρα, Βέλλιου Μαριάννα, Γκρέκα Μαριάντα, Γυμνοπούλου Ελένη, Δημητρέλου – Κουτσουλέρη Άννα, Ζαφείρα Γλυκερία, Καραβαγγέλη Ελένη, Κουτσούμπας Βασίλειος, Λειβαδίτης Γεώργιος, Μαστραπάς Χρήστος, Μελέτης Σεραφείμ, Μουκαλλάρι Παναγιώτης, Μπάλιου Δέσποινα, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Ροζακιάς Αθανάσιος, Χριστοδούλου Σταύρος, Σταύρος Βλάχος (εικονολήπτης).

Χορευτές: Γυμνοπούλου Ελένη, Δημητρέλου Άννα, Κοτσώνα Ασημίνα, Μήτρου Φωτεινή, Μπάλιου Δέσποινα, Λουκάς Ναπολέων, Σκουρολιάκος Ανδρέας, Κουτσούμπας Βασίλης. Επιμέλεια Παρουσίασης: Μπαφίνα Παναγιούλα

Τρίτο  Βραβείο: Στις Μαθήτριες και Μαθητές του  2ου  Λυκείου  Λιβαδειάς Ζητουνιάτη Εμμέλεια, Καλαντζή Βασιλική, Κατσίκα Ζωή, Κουτσούμπας Χαράλαμπος, Κωσταγιάννη Φαίη για  το  δοκίμιο με τίτλο: «Η συμβολή της Βοιωτίας στην Επ-Ανάσταση του ελληνικού έθνους»

ΙΙ. Κατηγορία Ποίημα

Πρώτο  Βραβείο: Στη μαθήτρια Καντά  Όλγα από το 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς για το ποίημα με τίτλο «200 χρόνια Μ(ετά) Ε(πανάστασιν) – Η δική μου πατρίδα»

Δεύτερο  Βραβείο 

Δεν  δίδεται 

Τρίτο  Βραβείο  

Δεν  δίδεται

ΙΙΙ. Κατηγορία Εικαστικό έργο

Πρώτο Βραβείο

Στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς για το εικαστικό έργο με τίτλο: «Η κατάληψη του κάστρου της Λιβαδειάς από τον Αθανάσιο Διάκο»

Καθηγητές: Ιωάννης Ηλίας, Σοφοκλής Τσελεμπής

Μαθητές των τμημάτων Ζ2 και Κ3

Δεύτερο Βραβείο

Στη Μαθήτρια Γυμνοπούλου Ελένη από το 1ο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς για το έργο με τίτλο «Πληγωμένη Ελλάδα»

Τρίτο Βραβείο

Στο Μαθητή Μαυροδήμο Παναγιώτη από το Ακραίφνιο για το έργο με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Το πρώτο βραβείο ανά κατηγορία και βαθμίδα εκπαίδευσης θα συνοδευτεί και από χρηματικό βραβείο.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης των Κειμένων και των Ποιημάτων συμμετείχαν οι:

 • Βασίλης Καραποστόλης, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.
 • Κίρκη  Κεφαλέα, Καθηγήτρια Συγκριτικής Θρησκευτικής Λογοτεχνίας Ε.Κ.Π.Α
 • Λαοκράτης Βάσσης, Φιλόλογος – Συγγραφέας
 • Ιωάννης Τσούρας, Θεολόγος- Μαθηματικός
 • Καλλιόπη Αδαμάκη, Φιλόλογος, Εκπρόσωπος Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας
 • Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕΜΒΔ

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των εικαστικών έργων αποτελείτο από τους:

 • Αφροδίτη Λίτη, Καθηγήτρια Γλυπτικής, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
 • Λουκάς Γκουλής, Εικαστικός
 • Καλλιόπη Αδαμάκη, Φιλόλογος, Εκπρόσωπος Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας
 • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο e-mail του Κέντρου kembd20@gmail.com και τηλεφωνικά στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, τηλ. 6985551180, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου και στην κ. Αδαμάκη Καλλιόπη, Φιλόλογο εκπαιδευτικό του 2ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, (τηλέφωνο: 6944546640, e-mail: yiankats@otenet.gr). Σημειώνεται ότι το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ»https://www.facebook.com/KEMBD2020αποτελεί σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄.Σκοπός του σωματείου είναι η καταγραφή, έρευνα και μελέτη της κοινωνικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Βοιωτίας διαχρονικά, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ όλων των επιστημονικών συλλόγων, οργανώσεων και κατοίκων της Βοιωτίας καθώς επίσης και η περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της Βοιωτίας. Μέλη του Κέντρου γράφονται με αίτησή τους όλοι όσοι κατάγονται από την Βοιωτία, όσων ένας από τους γονείς τους κατάγεται από την Βοιωτία και όσοι είναι φίλοι της Βοιωτίας.
Share...

nea

Next Post

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: "Οι κ.κ. Λιβανός και Μητσοτάκης δεν έδωσαν λύσεις στα καίρια ζητήματα των αγροτών στη Βουλή"

Δε Δεκ 20 , 2021
Μετά την αποτυχία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού να ανακοινώσει, από το βήμα της Βουλής, λύσεις για τα καίρια προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, είδαμε και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, στις 18/12/2021, να τοποθετείται, από το ίδιο βήμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Προσπάθησαν και οι δύο να […]

Σας ενδιαφέρουν