«Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και έμπρακτη στήριξη του χειμερινού τουρισμού»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση, προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών, ζητά από την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και να στηρίξει έμπρακτα τον χειμερινό τουρισμό.

Στην ερώτησή επισημαίνεται ότι η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική για τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος ουσιαστικά δεν άνοιξε, ενώ οι αρνητικές επιδημιολογικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου γεννούν έντονη ανησυχία για την περαιτέρω πορεία του τουρισμού κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τονίζεται επίσης, ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο είναι γνωστό για την προσέλκυση χιλιάδων σκιέρ και επισκεπτών – τουριστών, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Κέντρου, έχει γίνει συνολική αναβάθμιση, ώστε να πρωταγωνιστεί ως ένας σύγχρονος χειμερινός τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις τιμές εισόδου στο εν λόγω Χιονοδρομικό Κέντρο και ζητάει αφενός τη δωρεάν πρόσβαση των δημοτών του και των μελών των δύο συλλόγων χιονοδρόμων που δραστηριοποιούνται στον δήμο – Σύλλογος Χιονοδρόμων Αράχοβας (ΣΧΟΑ) και Σύλλογος Χιονοδρόμων Παραλίας Διστόμου (ΜΕΔΕΩΝ) – στα Κελλάρια ως ανταποδοτικό των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού συμβάλλοντας έτσι στην απρόσκοπτη λειτουργία του και αφετέρου, τη μείωση 50% των τιμών για όλους, έτσι ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού να είναι προσιτό και ανταγωνιστικό σε σχέση με τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους αθλητές.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να προβεί η Κυβέρνηση στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση των δημοτών του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και των μελών των δύο συλλόγων χιονοδρόμων που δραστηριοποιούνται στον δήμο στα Κελλάρια, αλλά και να μειωθούν κατά 50% οι τιμές για όλους. Επίσης, ερωτώνται ποια μέτρα προτίθενται να υιοθετήσουν προκειμένου να στηρίξουν τον χειμερινό τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού ώστε να συνεχίσει να συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. 

Share...

nea

Next Post

Μεγάλη η προσέλευση στη δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση

Τε Δεκ 15 , 2021
Με επιτυχία στέφθηκε η δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση που διοργάνωσε στη Θήβα ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων και του αρμόδιου αντιδημάρχου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, κ. Τάσου Καμούτση, καθώς και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων(ΕΔΔΥΠΥ), στο οποίο […]