Ανύπαρκτη η στήριξη του ΕΣΥ και των εργαζομένων του στον νέο προϋπολογισμό

Μη ρεαλιστικό, ανεδαφικό, χωρίς υποστηρικτικά μέτρα για την κοινωνία χαρακτήρισε το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022 ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης.

Ο κ. Μουλκιώτης άσκησε έντονη κριτική για τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που αφορούν ειδικά τον τομέα της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγω για ανύπαρκτη στήριξη τόσο των εργαζομένων όσο και των δομών του.

«Δύο χρόνια πανδημίας και η κυβέρνηση δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ. Καμία έμπρακτη στήριξη δεν προβλέπεται ούτε και για το 2022, γιατί δεν έχει σκοπό την αναγέννηση αλλά την ιδιωτικοποίησή του», είπε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδια για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας γιατί προφανώς στόχος της είναι η ιδιωτικοποίηση της. Καμία ενίσχυση υγειονομικών δομών, καμία αύξηση των κονδυλίων, καμία στήριξη των υγειονομικών», επέμεινε.

«Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου η ενεργειακή κρίση και η πανδημία δημιουργούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, οι προβλέψεις του προϋπολογισμού σας είναι ανεδαφικές και μη ρεαλιστικές. Το σχέδιο σας μοιάζει σαν να έχει αντιγραφεί από έναν άλλον προϋπολογισμό, ψηφισμένο στο μακρινό παρελθόν», συνέχισε.

Μίλησε ακόμα για υποσχέσεις και προβλέψεις της κυβέρνησης που δεν πείθουν κανέναν και για πενιχρή στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Έπρεπε να είναι ένας προϋπολογισμός που θα διασφαλίζει ανάπτυξη για τους πολλούς, όχι μόνο για τους λίγους. Η κυβέρνηση όμως νομίζει ότι μοιράζει καθρεφτάκια για ιθαγενείς», έκρινε και εκτίμησε ότι η νέα αρχιτεκτονική των εισφορών θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις των συντάξεων.

«Δίνετε μόνο κούφιες υποσχέσεις. Εμπαίζετε την κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι είστε κυβέρνηση για τους λίγους και όχι για τους πολλούς. Προτιμάτε τους λίγους και μεγάλους. Κανένα αναπτυξιακό σχέδιο δεν έχετε, οι τιμές της ενέργειας καλπάζουν, καμία διαφάνεια στα τιμολόγια του ρεύματος», συνέχισε ο κ. Μουλκιώτης.

«Το πρόβλημα με την κυβέρνηση είναι ότι και σε αυτόν τον προϋπολογισμό απουσιάζει η προοπτική των νέων, δεν ενισχύεται η απασχόληση, αποκλείονται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση των τραπεζών φτωχοποιείται η κοινωνία. Εμείς στο ΚΙΝΑΛ, απαντάμε με συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την ανάπτυξη της χώρας μέσα από ένα διαφανές και δίκαιο σύστημα. Με ένα σχέδιο που χαρακτηρίζεται από κοινωνική συνέπεια και ρεαλισμό», κατέληξε.

Share...

nea

Next Post

«Μαύρες γιορτές για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό–Τουρισμό»

Τρ Δεκ 14 , 2021
Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης να στηρίξει επαρκώς τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο Επισιτισμού – Τουρισμού. Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, υπογράμμισε […]