Η αναπηρία με ποιότητα ζωής και κοινωνική συμπερίληψη

Η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι μόνο μία στιγμή στη διαρκή προσπάθεια για την αναγνώριση των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων τους!

Το κοινωνικό Κράτος πρέπει να λειτουργήσει ως ασπίδα για την οριστική εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των ανάπηρων ανθρώπων και να τους συμπεριλάβει σε κάθε πτυχή της πολιτικής – κοινωνικής – οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, εξασφαλίζοντας τις υποδομές και την προσβασιμότητά τους στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και την εργασία. 

Η σημαντική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε το 2018 με την δημιουργία της πλατφόρμας καταχώρησης ηλεκτρονικού φακέλου του αναπήρου για τις προνοιακές παροχές, έβαλε τέλος σε αδικίες, ανισότητες και αδιαφανείς διαδικασίες  και πρέπει να επεκταθεί για όλους. 

Στη διάρκεια της πανδημίας, που οι αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα δοκιμάζονται, οι ανάπηροι  κινδυνεύουν περισσότερο με αποκλεισμό και απομόνωση. Η προστασία και η συμπερίληψή τους είναι ευθύνη του κράτους και της κοινωνίας μας. 

Share...

nea

Next Post

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου στο πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δομοκού

Πα Δεκ 3 , 2021
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Δρακάκης συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δομοκού. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία εξασφάλισε την χρηματοδότηση […]

Σας ενδιαφέρουν