Από τη Λιβαδειά η εκκίνηση του Χειμερινού Ράλι ΦΙΛ.ΠΑ 2021

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Σωματείο «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» (ΦΙΛ.ΠΑ) και την Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτου Λιβαδειάς (ΑΛΦΑΛ) διοργανώνουν την εκκίνηση του Χειμερινού Ράλι ΦΙΛΠΑ 2021, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στην περιοχή της Κρύας και ώρα 11:00.

Ο αγώνας είναι διάρκειας δύο ημερών και οι οδηγοί  ξεκινώντας από τη Λιβαδειά μέσω Καλλίδρομου θα περάσουν από τα Καμένα Βούρλα, Άμφισσα, Γαλαξίδι και θα καταλήξουν στους Δελφούς. Την επόμενη ημέρα μέσω της διαδρομής Πέντε Όρια, Βουνοχώρι, Δελφοί θα καταλήξουν στην Αθήνα όπου θα γίνουν οι απονομές των βραβείων.

Η ΦΙΛΠΑ ιδρύθηκε το 1972 στην Αθήνα και σήμερα αριθμεί πάνω από χίλια εξακόσια μέλη από όλη την Ελλάδα, τα οποία κατέχουν μεγάλο αριθμό συλλεκτικών, ιστορικών αυτοκινήτων (αντίκες) από 30 έως 100 ετών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA – Fédération Internationale des Véhicules Anciens) και Επίσημος Εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα υπέγραψε Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας σημείωσε ότι “η επιλογή της πόλης της Λιβαδειάς, ως αφετηρία του Χειμερινού Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2021 αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, καθώς ο αγώνας αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών και ευκαιρία τουριστικής προβολής της πόλης μας και επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα στους δημότες μας να δουν από κοντά συλλεκτικά αυτοκίνητα και να γνωρίσουν την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Τέλος, εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!!! “

Share...

nea

Next Post

«Η Θήβα στην Επανάσταση του 1821» - Επετειακή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Σα Νοέ 27 , 2021
Ποια ήταν η προσφορά της Θήβας στην Επανάσταση του 1821; Ποια ήταν η συμβολή των Θηβαίων πολεμιστών στην έκβαση του Αγώνα και την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό; Σε αυτή την όχι και τόσο γνωστή πτυχή της Ιστορίας επικεντρώνεται η εκδήλωση με θέμα «Η Θήβα στην Επανάσταση του 1821-1829: Συμβολή […]

Σας ενδιαφέρουν