Τηλεδιάσκεψη Φώφης Γεννηματά, με εκπροσώπους εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στην ΕΑΒ και στον Τουρισμό

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό/Επισιτισμό Γιώργο Χότζογλου και τα Προεδρεία των Σωματείων των Εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην ΛΑΡΚΟ, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα που η πολιτική της Κυβέρνησης έχει δημιουργήσει για τους εργαζομένους αυτών των κλάδων και επιχειρήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες οι βουλευτές Β. Κεγκέρογλου, Γ. Μουλκιώτης, οι γραμματείς των Τομέων Εργασίας και Άμυνας Χ. Μέγας και Θ. Χατζηαθανασίου και ο Διευθυντής της ΚΟ Δ. Μάντζος.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι πια σαφές πως η Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κρίση για να καταργήσει δικαιώματα των εργαζομένων. Να κάνει πράξη τον σχεδιασμό της -και τις δεσμεύσεις της- για την επικράτηση της ελαστικής και φθηνής εργασίας στην Ελλάδα.

Και είναι μόνο η αρχή.

Επισημαίνω και πάλι ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το μάρμαρο της κρίσης. Στο Ενδιάμεσο Πρόγραμμα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και όρθια η κοινωνία.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να στέκεται στο πλάι των εργαζομένων στηρίζοντας με τις πρωτοβουλίες του τις προσπάθειες τους.

Ειδικότερα ζητάμε:

• Να κηρυχθεί άμεσα ως υποχρεωτική η συλλογική σύμβαση του Επισιτισμού εν όψει και της επανεκκίνησης του. Δεν μπορεί 400.000 σερβιτόροι και ντελιβεράδες να είναι στον αέρα.

•• Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κάλυψη 200.000 εποχιακά εργαζομένων στον Τουρισμό, που κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε επίδομα ανεργίας.

••• Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση τις αυθαίρετες και εξοντωτικές μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων στην ΕΑΒ (ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ).

Δημιουργείται με ευθύνη της έντονη αναταραχή στην αμυντική μας βιομηχανία, με κίνδυνο για αρνητικές συνέπειες στα προγράμματα που υλοποιούνται

Είναι ώρα να φέρει και να συζητήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το μέλλον αυτής της κρίσιμης για την εθνική άμυνα επιχείρησης.

•••• Να εγκαταλειφθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός που οδηγεί στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Με τις ενέργειες του διορισμένου εκκαθαριστή και τις μειώσεις αποδοχών κατά 30%, δημιουργείται συγκρουσιακό κλίμα που θα εντείνει την σημερινή δύσκολη κατάσταση σε μια σημαντική βιομηχανία της χώρας μας. Που πρέπει να μείνει ζωντανή.

Χρειάζεται χρόνος και ομαλή συνέχιση της παραγωγής της, ώστε να προχωρήσουν βιώσιμες λύσεις μετά την κρίση. Με διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας σε αυτήν.

Share...

nea

Next Post

Δ. Καραμάνης: Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εθελοντές του παραρτήματος Λιβαδειάς και στην Αγγελική Μπίνιου

Πα Μάι 8 , 2020
8η ΜΑΪΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΗ 8η Μαϊου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.Ο Ερυθρός Σταυρός είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση, με περισσότερα από 250 εκατομμύρια μέλη και το έργο του στηρίζεταισε επτά θεμελιακές αρχές: τον Ανθρωπισμό, […]

Σας ενδιαφέρουν