Πειραματική τσίχλα μειώνει σημαντικά τον κορονοϊό στο σάλιο

Μια πειραματική τσίχλα, η οποία περιέχει μια πρωτεΐνη που “παγιδεύει” σε μεγάλο βαθμό τα σωματίδια του κορονοϊού, μπορεί να περιορίσει την ποσότητα (φορτίο) του ιού στο σάλιο και έτσι να βοηθήσει στον περιορισμό της μετάδοσης του, ιδίως όταν ένας φορέας του ιού μιλάει ή βήχει, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

         Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Χένρι Ντάνιελ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “Molecular Therapy” (Μοριακή Θεραπεία), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, πραγματοποίησαν εργαστηριακά πειράματα με δείγματα σάλιου και ρινοφάρυγγα από ανθρώπους μολυσμένους από τον κορονοϊό.

         Η πρωτεΐνη ACE2 υπάρχει στην κυτταρική επιφάνεια και ο ιός τη χρησιμοποιεί ως “πύλη” εισόδου σε αυτά για να τα μολύνει. Διαπιστώθηκε ότι τα ιικά σωματίδια προσκολλώνται στους “υποδοχείς” (απομίμηση των πραγματικών στα ανθρώπινα κύτταρα) της πρωτεΐνης ACE2 στην τσίχλα. Έτσι, το ιικό φορτίο στα δείγματα εμφάνισε μείωση πάνω από 95%.

         Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι “η τσίχλα με τις πρωτεΐνες που παγιδεύουν τον ιό, προσφέρει μια γενική φθηνή στρατηγική για την προστασία των ασθενών από τις περισσότερες στοματικές ιικές επαναλοιμώξεις μέσω της μείωσης του ιικού φορτίου ή της ελαχιστοποίησης της μετάδοσης του σε άλλους”.

Share...

nea

Next Post

Τι είναι τα Βιο-ομοειδή?

Τρ Νοέ 23 , 2021
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα. Ψωριασική Αρθρίτιδα. Αγκυλοποιητική Αρθρίτιδα. Τρία αυτοάνοσα νοσήματα που προσβάλλουν γυναίκες και άντρες, όλες τις ηλικίες, ακόμα και παιδιά. Φλεγμονώδεις αρθρίτιδες που προσβάλλουν τις αρθρώσεις και μπορεί να εκδηλωθούν με πόνο, δυσκαμψία, ερυθρότητα. Χρόνια νοσήματα που έχουν υφέσεις και εξάρσεις.  Αυτοάνοσα νοσήματα που παλιότερα οδηγούσαν με βεβαιότητα στην αναπηρία. Αν […]

Σας ενδιαφέρουν