«Βία. Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις…» – Έκθεση Φωτογραφίας με αφορμή την 25η Νοεμβρίου- Παγκόσμια ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών»

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Bίας Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας (ΕΦΑ Βοιωτίας), διοργανώνει και παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Βία… Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις»την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 – Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών και ώρα 12:00 μμ στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας (Μεσαιωνικός Πύργος) .

H έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει 17 γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, στον οικιακό χώρο, φροντίστριες ατόμων με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες, γυναίκες που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τα δικαιώματα άλλων γυναικών, να αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εγρήγορση του κοινού σχετικά με το θέμα της Βίας Κατά των Γυναικών, σε όλες τις μορφές της και όχι μόνο στη σωματική.

Η Βία Κατά των Γυναικών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία και συναντάται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Συνιστά, κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελώντας απειλή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, καθώς βλάπτονται σωματικά και ψυχικά, περιθωριοποιούνται και αποκλείονται κοινωνικά. Αξίζει να ακουστεί ένα ηχηρό ΟΧΙ στην καταπάτηση των γυναικείων δικαιωμάτων, στην ενδοοικογενειακή βία, στη σεξουαλική παρενόχληση, στην εμπορία ανθρώπων και στη βία του πολέμου.

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή προς το κοινό έως και  την Παρασκευή  26  Νοεμβρίου 2021 και ώρες 10:00-15:00, με ελεύθερη είσοδο (τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την Covid-19).

—————-

Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με κωδικό MIS: 500935.

Share...

nea

Next Post

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Τε Νοέ 24 , 2021
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Τανάγρας στα σχολεία. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε το έργο που περιελάμβανε την ανακατασκευή του αύλειου χώρου στο Νηπιαγωγείο του Αεροδρομίου Τανάγρας. Στόχος της παρέμβασης ήταν να επιτευχθεί:  1ον) η βελτίωση του εξωτερικού χώρου του νηπιαγωγείου με βασική επιδίωξη τη διαμόρφωση ενός χώρου που ενθαρρύνει τη δραστηριοποίηση και […]

Σας ενδιαφέρουν