Κατεβάζει ρολά η εστίαση την Τρίτη 16 Νοεμβρίου

 κεΏσιλο ξαταστγλήτυμ εστΏασγρ ξαι διασξίδασγρ στγμ Νηόμα ψια τομ πεώιοώισλϋ τγρ ενήπκυσγρ τοθ ξοώομοζοΐ, απϋ τα τα λεσήμθςτα τγρ ‘ώΏτγρ 18 Νθψοΐστοθ 2020. (EUROKINISSI/Ο…ΝΆΆ«” –ΝΆΝΟœ–œ’Υœ”)

Πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 2021 στην Τρίπολη, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης “εστιάΖΩ”, με τον κλάδο της εστίασης να κατεβάζει ρολά την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ύστερα από απόφαση των προέδρων και των εκπροσώπων των σωματείων

Στόχος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ο πρόεδρος του σωματείου ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΣΗ Λιβαδειάς Γιάννης Μουρτζούνης και μέλη του Δ.Σ του σωματείου.

Αναμένονται οι επίσης ανακοινώσεις και το πλαίσιο δράσεων.

Ο κλάδος της εστίασης διεκδικεί μέτρα στήριξης και διορθωτικές αλλαγές.

Βραχυπρόθεσμα

1) Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπιση τους και στον παραβάτη.

2) Μεταβολή επιστρεπτέας σε ΜΗ επιστρεπτέα.

3) Απαραίτητη συμμέτοχη στην λήψη αποφάσεων με πιθανή συμμετοχή στις αρμόδιεςεπιτροπές.

4) Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

5) Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών.

6) Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

7) Μείωση του ΦΠΑ στο 6%. 

8) Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων και νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Μακροπρόθεσμα

1) Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.

2) Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψιν της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητα του.

Share...

nea

Next Post

Συνάντηση Ταγκαλέγκα με το Σωματείο Ταξί Λιβαδειάς

Τε Νοέ 10 , 2021
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας υποδέχθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Σωματείου Ταξί Λιβαδειάς κ. Σπύρο Νάση και μέλη του Δ.Σ, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου τους. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναπτύχθηκαν διεξοδικά ζητήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους […]

Σας ενδιαφέρουν