Μέτρα για την αποφυγή κατολισθήσεων στο δρόμο προς την παραλία Αγίου Νικολάου

H λήψη μέτρων για τη σταθεροποίηση των πρανών και την αποφυγή του κινδύνου κατολισθήσεων στο δρόμο προς την παραλία του Αγίου Νικολάου συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, κ. Τάσου Καμούτση, του γενικού γραμματέα, κ. Παναγιώτη Βασιλείου, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του τεχνικού συμβούλου που έχει αναλάβει την εκπόνηση της γεωλογικής-γεωτεχνικής έρευνας.

Ο τεχνικός σύμβουλος παρέδωσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων τη μελέτη πρότασης μέτρων για τη σταθεροποίηση των βραχωδών πρανών σε τμήμα του δρόμου Δομβραίνας- Αγίου Νικολάου. Η μελέτη εντοπίζει τις προβληματικές περιοχές και ασταθείς βράχους που ενδεχομένως να αποκολληθούν σε περίπτωση σεισμού ή έντονων βροχοπτώσεων.

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα προστασίας και στερέωσης των βράχων που θα μπορούσαν να αποκολληθούν και να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς. O Δήμος Θηβαίων βρίσκεται σε αναζήτηση πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου.

«Η προστασία των δημοτών και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου κατολισθήσεων αποτελεί για μας βασική προτεραιότητα. Με την εφαρμογή των προτάσεων της μελέτης επιδιώκουμε την ελαχιστοποίηση των κινδύνων, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός: 6.700 νέα κρούσματα, 59 θάνατοι, 434 διασωληνωμένοι

Τρ Νοέ 2 , 2021
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.700, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 754.451 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 50,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των […]

Σας ενδιαφέρουν