Δ. Καραμάνης: Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους εθελοντές του παραρτήματος Λιβαδειάς και στην Αγγελική Μπίνιου

8η ΜΑΪΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΗ

8η Μαϊου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
Ο Ερυθρός Σταυρός είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση, με περισσότερα από 250 εκατομμύρια μέλη και το έργο του στηρίζεται
σε επτά θεμελιακές αρχές: τον Ανθρωπισμό, την Αμεροληψία, την Ουδετερότητα, την Ανεξαρτησία, τον Εθελοντισμό, την Ενότητα και την Παγκοσμιότητα.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πολύχρονη πορεία του, κινητοποιώντας τη δύναμη του ανθρωπισμού, έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά και δράση με κύριους στόχους την ενίσχυση ανθρώπων οι οποίοι επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, την περίθαλψη προσφύγων, την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας.
Πολλά Συγχαρητήρια αξίζουν στους εθελοντές του παραρτήματος Λιβαδειάς και στην Πρόεδρό του κ. Αγγελική Μπίνιου, οι οποίοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες μέσα στις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας, προκειμένου να συνδράμουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας και συμπαράστασης. Με συνεχή παρουσία και πολύπλευρη δράση, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών, με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων και γενικά την παροχή ανθρωπιστικού έργου.
Ως ενεργοί πολίτες έχουμε το ελάχιστο χρέος, στο βαθμό που μπορούμε, να συμμετέχουμε στις δράσεις του, κάνοντας πράξη το σύνθημα όλων των εθελοντών:
Όσο υπάρχουν άνθρωποι, όπου υπάρχει ανάγκη!

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα 75 χρόνια από την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ των ΛΑΩΝ

Πα Μάι 8 , 2020
Επίκαιρη σήμερα η αντιφασιστική νίκη των λαών.  Τιμούμε τους αντιφασίστες αγωνιστές και αγωνίστριες όλου του κόσμου. Τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.  75 χρόνια μετά δηλώνουμε «ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός», αγώνας για ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Η σημερινή επέτειος βρίσκει την […]

Σας ενδιαφέρουν