Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος υπήρξε καθοριστικός για την μετέπειτα ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αφού οι νίκες των Ελλήνων στο Αλβανικό μέτωπο, αλλά και μετέπειτα η σθεναρή αντίσταση στην επέλαση των γερμανικών στρατευμάτων από τα ελληνικά εδάφη αποτέλεσαν τα πρώτα σοβαρά πλήγματα στην έως τότε ανίκητη ιταλογερμανική απάνθρωπη πολεμική μηχανή.

Η ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αποτέλεσε τον πυρήνα της μάχης απομάκρυνσης των φασιστικών κατοχικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

Ενότητα που χάθηκε γρήγορα.

Ενότητα που οφείλουμε να αναζητούμε με κάθε τρόπο, ακόμη και σήμερα που ζούμε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Μέσα από τα ΟΧΙ των προγόνων μας, την αυταπάρνηση και μαχητικότητα των πολεμιστών μας, τα λόγια των ποιητών μας, το δίκαιο του απελευθερωτικού μας αγώνα, να οριοθετούμε πάντα τα όρια του εθνικού μας καθήκοντος, τα οποία οφείλουν να συμπίπτουν με την αλήθεια.

Επιβεβαιώνοντας τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, δημιουργού του εθνικού μας ύμνου, Διονυσίου Σολωμού, πως “Εθνικό είναι το Αληθές”.

Αληθινά δίκαιος ο αγώνας που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940, δίκαιη και η μακροχρόνια περίοδος ειρήνης που απολαμβάνουμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ας την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, μη κάνοντας βήμα πίσω στον αγώνα για την διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Πούλου για την 28η Οκτωβρίου!

Πε Οκτ 28 , 2021
Η 28η Οκτωβρίου παραμένει μετά από 81 χρόνια, σηματοδότης της ιστορίας των αγώνων του Ελληνικού λαού, για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία! Τιμούμε το «ΟΧΙ» και το έπος του 1940, την Εθνική Αντίσταση κατά των φασιστών-ναζιστών κατακτητών και διαφυλάσσουμε την παρακαταθήκη τους απέναντι σε κάθε μορφή σύγχρονου φασισμού και ολοκληρωτισμού! Ο αγώνας […]