Πανηγυρικός εορτασμός του ΟΧΙ στη Θήβα

20

Με ιδιαίτερη επισημότητα γιορτάστηκε στη Θήβα η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αναστάσιος Κυριαζής
Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεώργιου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και παρέλαση, παρουσία επισήμων, από μαθητές, πολιτιστικούς συλλόγους και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Με εθνική ενότητα, ομοψυχία και πίστη στις αρχές και τα ιδανικά μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, από όπου κι αν προέρχεται. Χρόνια Πολλά σε όλους!», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου.


Επίσης σε γραπτό μήνυμα του ο κ. Αναστασίου αναφέρει:
Η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει περάσει στην ελληνική ιστορία ως η ημέρα του βροντερού «ΟΧΙ» στον φασισμό και στα αυταρχικά καθεστώτα. Μια μικρή λέξη με τρία γράμματα, που περικλείει μέσα της το θάρρος και την αυτοθυσία των Ελλήνων στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Εκείνοι δεν λύγισαν, δεν φοβήθηκαν, δεν υποτάχθηκαν. Ύψωσαν το παράστημά τους μπροστά στον εχθρό, προέταξαν τα στήθη τους ασπίδα, πολέμησαν σαν ήρωες.
Οι σελίδες της Ιστορίας που περιγράφουν τα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής είναι βαμμένες με αίμα και αγώνες, ώστε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι εμείς και τα παιδιά μας.
Είναι χρέος και καθήκον μας προς εκείνους, να θυμόμαστε τις θυσίες τους. Να μην επιτρέψουμε ποτέ πια στον φασισμό να λαβώσει τη Δημοκρατία.
28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας.
Χρόνια Πολλά ‘Έλληνες, Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Share...

nea

Next Post

Η Λιβαδειά τίμησε την 28η Οκτωβρίου

Πε Οκτ 28 , 2021
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Λιβαδειά, στην πρώτη παρέλαση μετά από δύο σχεδόν χρόνια, λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρακολουθώντας την παρέλαση. Η παρέλαση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων και το πρώτο σχολείο που παρέλασε ήταν το ειδικό σχολείο της πόλης, […]

Σας ενδιαφέρουν