Ενώ η ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατεδαφίζει και τον θεσμό των λαϊκών αγορών!

Με τις τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα να σπάνε αλλεπάλληλα «ρεκόρ», 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες, το 37% των επιχειρήσεων βρίσκεται αντιμέτωπο με το κίνδυνο του λουκέτου και ο δύσκολος χειμώνας παραπέμπει σε εκείνον του 2012-2013 της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης!

Μέσα στο ήδη ασφυκτικό αυτό πλαίσιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το Νομοσχέδιο του κ. Γεωργιάδη επιτίθεται τώρα στις λαϊκές αγορές που εδώ και 93 χρόνια στηρίζουν διατροφικά την ελληνική οικογένεια, με φθηνά, φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα, κατευθείαν από τους παραγωγούς!  

Με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή τη Δευτέρα, αποκλείονται σχεδόν οι παραγωγοί αφού θα είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στους μεσάζοντες. Αντίστοιχα, οι καταναλωτές δεν θα ψωνίζουν στη λαϊκή της γειτονιάς τους από παραγωγούς, αλλά από εμπόρους και «αλυσίδες» μεσαζόντων… 

Οι πρωτοφανείς και καταστροφικές αυτές αλλαγές οδηγούν σε ακριβότερα προϊόντα, εξαφανίζουν την άμεση σχέση παραγωγού-καταναλωτή που λειτουργεί εδώ και 93 χρόνια ως εγγύηση ποιότητας, ενώ παραδίδουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και παραγωγούς στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που αποκλειστικά υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο, αλλά και να προστατεύσει τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά από το κύμα της ακρίβειας με:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για να ενισχυθεί το εισόδημα των νοικοκυριών και να τονωθεί η αγορά,
  • μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα,
  • αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να συγκρατηθούν οι ανατιμήσεις στο ρεύμα. 
Share...

nea

Next Post

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Δε Οκτ 25 , 2021
Απεβίωσε σήμερα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών . Email Share...  

Σας ενδιαφέρουν