Αδελφοποίηση των Δήμων Αλιάρτου – Θεσπιέων, Σπάρτης και Λαμιέων

Σε μια συγκινητική τελετή, στη Σπάρτη, υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων Αλιάρτου-Θεσπιέων και Λαμιέων μετο Δήμο Σπάρτης.

Η αδελφοποίηση των Δήμων έγινε κατόπιν αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και έπειτα από  επιμελή προετοιμασία τα τελευταίατρία χρόνια, με αφετηρία και κοινό σημείο συνάντησης των τριών Δήμων, την εμβληματική μάχη των Θερμοπυλών.

Η τελετή είχε όλα τα στοιχεία μιας εκδήλωσης μνήμης και σεβασμού του ιστορικού γεγονότος, αλλά ταυτόχρονα και υπόσχεσηςανάδειξης των μηνυμάτων που παραμένουν επίκαιρα,μετά από 2.500 χρόνια, δηλαδή της υπεράσπισης της Πατρίδας με κάθε τρόπο, της υπακοής στους νόμους και της αλληλεγγύης. 

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων εκπροσωπήθηκε από εξαμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο κααποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κο Ζιώγα Βασίλειο, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εξωστρέφειας κα Μπόγρη Ζαχαρούλα, τονΠρόεδρο της Κοινότητας Θεσπιών κο Δρίτσα Σωτήριο και τους τοπικούς συμβούλους κκ. Κάπρο Δημήτριο και Χατζή Νικόλαο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «…Η αδελφοποίηση των Δήμων μαςαποτελεί έναιδιαίτερα σημαντικό γεγονόςΚατά την άποψή μου κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ιστορικήςπαρουσίας των 700 Θεσπιέων στη Μάχη των ΘερμοπυλώνΤαυτόχρονα καταδεικνύουμε μηνύματα που και σήμερα είναι επίκαιραγια τηνεπιβίωση της πατρίδας μας και τα οποία τα έγραψαν οι προγονοί μας με το αίμα τους στις ΘερμοπύλεςΗ προστασία της Πατρίδας,ηυπακοή στους νόμους και η αλληλεγγύη,είναι τα ζητούμενα και σήμεραΗ γεωγραφική θέση της Χώρας μαςτην καθιστά μοιραία το όριοΑνατολής –Δύσης και το πεπρωμένο μαςορίζει πως πάλι θα υπάρξει ένας Δημόφιλοςένας Λεωνίδας και 1000 ήρωες να τουπερασπιστείΟι Θερμοπύλες  το σηματοδοτούν τον παντοτινό αγώνα για τα ιδανικά και τα ιδεώδη.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο κο Πέτρο Δούκα και τον αδελφό λαό της Σπάρτης για την εξαιρετική τιμή και δεσμευόμαστε για τη συνέχειαστο Δήμο ΑλιάρτουΘεσπιέων,ενώ σύντομα θα υπογραφεί και το αντίστοιχο πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Δήμο Λαμιέων.».

Share...

nea

Next Post

Ενώ η ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατεδαφίζει και τον θεσμό των λαϊκών αγορών!

Δε Οκτ 25 , 2021
Με τις τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα να σπάνε αλλεπάλληλα «ρεκόρ», 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες, το 37% των επιχειρήσεων βρίσκεται αντιμέτωπο με το κίνδυνο του λουκέτου και ο δύσκολος χειμώνας παραπέμπει σε εκείνον του 2012-2013 της οικονομικής […]

Σας ενδιαφέρουν