Η Ψυχική Υγεία είναι ο μεγάλος ασθενής ενός άνισου κόσμου!

Η ανεργία, η φτώχεια, η μετανάστευση–προσφυγιά, οι φυλετικές και σεξουαλικές διακρίσεις αλλά και ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας, έχουν διογκώσει τις ψυχικές διαταραχές. Ωστόσο η Ψυχική Υγεία είναι από τους πιο παραμελημένους τομείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας αν και προσπαθεί να σταθεί αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον που βάλλεται από την 10ετή οικονομική κρίση και την πανδημία!

Η απόλυτη απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας και ο υπερκορεσμός των δημόσιων και ιδιωτικών δομών, ταλαιπωρούν  τους ασθενείς αλλά και τις οικογένειές τους! 

Οι Ψυχικές Ασθένειες δεν έχουν ηλικιακή «προτίμηση». Τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2021 από το Χαμόγελο του Παιδιού που αναφέρουν αύξηση στον αυτοκτονικό ιδεασμό κατά 248,89%, σοκάρουν!

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία φέτος, με θέμα : «Η Ψυχική Υγεία σε έναν Άνισο Κόσμο» προβάλλει το διογκούμενο πρόβλημα των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την επείγουσα μέριμνα για άμεσες ενέργειες.

Σε έναν κόσμο που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί μένουν αποκλεισμένοι από την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, μόνο η Πολιτεία μπορεί να «θεραπεύσει»! 

Share...

nea

Next Post

"Άμεση οικονομική ενίσχυση αγροτών ενόψει της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Ο «θάνατος» του πρωτογενούς τομέα, προ των πυλών"

Δε Οκτ 11 , 2021
Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση που συνυπογράφουν μέλη της Κ.Ο., προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, ζητά την παροχή οικονομικής ενίσχυσης αγροτών της Βοιωτίας ενόψει της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης.  Επισημαίνεται ότι, στη Βοιωτία, όπως και στους υπόλοιπους αγροτικούς […]

Σας ενδιαφέρουν