Στη Φωκίδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός – Σύσκεψη εργασίας και αυτοψία σε έργα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος συμμετείχαν στη σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, υπό την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα και παρουσία του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος Αθανασίας Ψάλτη, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού στη Φωκίδα.

Προκρίθηκαν διαδικαστικές και άλλες τεχνικές λύσεις για την επιτάχυνση των έργων, αλλά και έξυπνες παρεμβάσεις, όπως η καθιέρωση ενιαίου εισιτηρίου για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και για το Μουσείο Άμφισσας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συνομολογήθηκε η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για την πυροπροστασία και γενικότερα την προστασία του Ελαιώνα Άμφισσας, και η Υπουργός Πολιτισμού ανέλαβε να παρέμβει στα συναρμόδια υπουργεία.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμφώνησε σε πρωτοβουλίες που αναδείχθηκαν από τη σύσκεψη, όπως η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας με:

Ø  το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Δελφών, για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης και ανάδειξης του «Καποδιστριακού» Σχολείου Γαλαξειδίου.

Ø  τον Δήμο Δελφών και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών για τη θεσμική εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

Ακολούθησε αυτοψία στα έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Άμφισσας και στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών. Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Αρχαίο Γυμνάσιο των Δελφών.

Στο τέλος της ημέρας εγκαινιάστηκε η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών: «Υπό το φως του Απόλλωνος – Το Λούβρο στους Δελφούς», η οποία συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο του Λούβρου.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Υπουργού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Υποδεχθήκαμε στην Άμφισσα την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία στα έργα και τις δράσεις στα οποία δουλεύουμε μαζί.

»Όλη η Στερεά Ελλάδα και ιδιαιτέρως η Φωκίδα, με τον τεράστιο αρχαιολογικό της πλούτο, μας γεννά την ευθύνη να υπηρετούμε τον Πολιτισμό με όλες μας τις δυνάμεις. Για να τιμούμε την Ιστορία μας, αλλά και να αξιοποιούμε τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας».

Share...

nea

Next Post

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το σχολικό βοήθημα 100 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

Τε Σεπ 22 , 2021
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου προχωρούν για άλλη μια σχολική χρονιά στην υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων τρέχει από τις 8 Σεπτεμβρίου 2021 και λήγει σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021! Η δράση προβλέπει την παροχή κουπονιού αγορών (voucher) για την προμήθεια […]

Σας ενδιαφέρουν