Απάντηση Ταγκαλέγκα σε εργατικό κέντρο

Προς ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Λεβαδέων, καθώς και των εκπροσώπων των ΔΣ των εργατικών, πολιτιστικών και άλλων επαγγελματικών φορέων που συνυπέγραψαν το ψήφισμα για την δωρεάν παραχώρηση στον Δήμο Λεβαδέων των ακινήτων της Κρύας.

Εν αρχή, το 1994 επί Δημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Παλαιολόγου, παραχωρήθηκε από τον Ε.Ο.Τ. στον Δήμο Λεβαδέων με την υπογραφή σύμβασης χρησιδανείου η χρήση έκτασης εμβαδού 3.064,88 τ.μ. με τα των κτισμάτων της για 25 έτη και χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα, προκειμένου ο Δήμος Λεβαδέων να προβεί στην επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση της περιοχής της Κρύας. Οι εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις επισκευάστηκαν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το 2009 το Τουριστικό Περίπτερο «ΞΕΝΙΑ» κάηκε ολοσχερώς. 

Επί Δημαρχίας κ. Νίκου Παπαγγελή, το 2011 αποφασίστηκε από την τότε Ε.Τ.Α. η παραχώρηση της χρήσης του Τουριστικού Περιπτέρου «ΞΕΝΙΑ» για 30 έτη στον Δήμο Λεβαδέων, με σκοπό την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του, καθώς και την γενικότερη αξιοποίηση του ακινήτου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της. 

Η σύμβαση μίσθωσης του Τουριστικού Περιπτέρου «ΞΕΝΙΑ» υπεγράφη στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 και προέβλεπε την μη καταβολή μισθώματος για τα 5 πρώτα χρόνια, λόγω της ανακατασκευής του τα έξοδα της οποίας βάρυναν τον Δήμο Λεβαδέων και από το 6ο μισθωτικό έτος και για όλα τα επόμενα έτη έως την λήξη της μίσθωσης ο Δήμος Λεβαδέων κατέβαλλε στην τότε Ε.Τ.Α. και καταβάλλει στην ΕΤΑΔ ετήσιο μίσθωμα σε ποσό ίσο με το 10% επί των πάσης φύσεως ακαθάριστων εσόδων του Δήμου.

Επί Δημαρχίας κ. Γιώτας Πούλου, υπεγράφη στις 27 Ιανουαρίου 2017 μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ Δήμου Λεβαδέων και ΕΤΑΔ ΑΕ ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του κτιρίου της Νεροτριβής, με ετήσιο μίσθωμα 3.750,00€ (312,5€ μηνιαίως) και με σκοπό την δημιουργία μουσείου πολιτισμού. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΠΔΕ)  με προϋπολογισμό 800,000,00€.

Σε σχέση με όσα γράφονται στο Δελτίο Τύπου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμος Λεβαδέων στα πλαίσια των αποφάσεων των συλλογικών του οργάνων, αιτήθηκε προς την ΕΤΑΔ ΑΕ –εταιρεία στην οποία ανήκουν πλέον ιδιοκτησιακά το κτίριο του Νερόμυλου και τα υπόλοιπα ακίνητα της Κρύας, με την ψήφιση του νόμου 4389/16 (3ο μνημόνιο)- την δωρεάν και οριστική παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας με τις Αρ.Πρωτ. 11665/22-6-2020 και 13171/8-7-2020 επιστολές του, μετά την 110/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων.

Έπειτα από την συνάντηση της 23ης Ιουλίου 2021, στην οποία και ανέλυσα την πραγματικότητα, ζητήσαμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, προφορικά και στην συνέχεια εγγράφως με την επιστολή μας με Αρ.Πρωτ. 14746/9-8-2021 τα νομικά επιχειρήματα που ανέπτυξε ο κ. Παντρευτής, γραμματέας και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου στην συνάντηση αυτή, όπου αναφέρθηκε στην αντισυνταγματικότητα του  νόμου και  στην εξαίρεση των συγκεκριμένων ακινήτων από τον νόμο στην βάση της Συνθήκης της Γρανάδας. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει τα νομικά επιχειρήματα του κ. Παντρευτή, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς. 

Ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους ότι θα ήταν αδύνατο να υπάρχει η προοπτική στην βάση νομικής υπόστασης και να μπορούν να παραχωρηθούν δωρεάν και οριστικά τα εν λόγω ακίνητα και να μην το θέλει η Δημοτική Αρχή ή ο οποιοσδήποτε δημότης. 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Εργατικού Κέντρου,

αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σας, αλλά και την διάθεση σας. Παρουσία σας την 23η Ιουλίου 2021, δήλωσα ότι μετά την απόδοση των νομικών επιχειρημάτων που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου και εφόσον είναι τεκμηριωμένα θα προβούμε σε εξώδικη καταγγελία – διαμαρτυρία προς την ΕΤΑΔ ΑΕ. 

Να θυμάστε ότι δεν χωρούν αντιδράσεις του τύπου ‘‘πετάξαμε την μπάλα στην εξέδρα’’ από μέρους μας, διότι ότι ως Δήμος οφείλουμε να συντασσόμαστε και να λειτουργούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, χωρίς την δυνατότητα θεωρητικών λόγων και ασφαλών απόψεων. 

Χαιρετίζω το ενδιαφέρον σας και σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους αγώνες σας.

Share...

nea

Next Post

Συνάντηση Πούλου με τη δήμαρχο Ορχομενού

Τε Σεπ 22 , 2021
Τη δήμαρχο Ορχομενού Βούλα Καράλη επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώτα Πούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των μεγάλων έργων του Δήμου. Όπως το αρχαιολογικό πάρκο, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και για τα μικρότερα έργα που είναι ενταγμένα στα προγράμματα «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης» και […]