Ξεκίνησε το έργο: «ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ / ΔΗΛΕΣΙΟΥ»

Ξεκίνησε να κατασκευάζεται ο νέος αγωγός ύδρευσης Σχηματαρίου – Δηλεσίου, ένα έργο πνοής για το Δήλεσι, έργο μελέτης προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Σύμφωνα με την μελέτη, κατασκευάζεται νέο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Δήλεσι με ορίζοντα σχεδιασμού 40 ετών, προκειμένου να καταργηθεί το υπάρχον δίκτυο που είναι κατασκευασμένο από αμίαντο.

Το νέο δίκτυο ύδρευσης κατασκευάζεται από αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς(σύγχρονη τεχνολογία) διατάσεως Φ200 και Φ160 και θα είναι συνολικού μήκους περίπου 9.000 m. Όλοι οι κάθετοι οδοί στην Αγ. Γεωργίου θα ενωθούν με το κεντρικό νέο δίκτυο μέσω φρεατίων διακλάδωσης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα ενισχυθεί και το εξωτερικό υδραγωγείο της υφιστάμενης υποδομής για την εξασφάλιση επάρκειας πόσιμου νερού στη περιοχή του Δηλεσίου, που παρουσιάζει αυξημένη κατανάλωση κατά την τουριστική περίοδο.

Ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το Δήλεσι, με παρεμβάσεις που ενισχύουν και αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας με την παροχή άριστου πόσιμου νερού. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και τους ιδίους πόρους για να προσφέρουμε έργα ουσίας στους συμπολίτες μας.»

Share...

nea

Next Post

7 Μαΐου 1832 - Αναγνωρίζεται με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου η ανεξαρτησία της Ελλάδας

Πε Μάι 7 , 2020
της Κατερίνας Σιδέρη Στις 7 Μαΐου του 1832, στο Λονδίνο, υπογράφεται η συνθήκη ανάμεσα στη Ρωσία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία που φέρει το όνομα “Πρωτόκολλο του Λονδίνου”. Η εν λόγω συνθήκη, αποτελεί συνέχεια του 2 χρόνια πριν Πρωτοκόλλου του 1830 (Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας) με πρωταρχικό στόχο, […]

Σας ενδιαφέρουν