ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Παλεύουμε να σώσουμε τον τόπο μας»

Πρωτόγνωρη καταστροφή γνωρίζει για πέμπτη ημέρα η Εύβοια από τα πύρινα μέτωπα, τα οποία μαίνονται ανεξέλεγκτα, αποτεφρώνουν τεράστιες δασικές εκτάσεις, καταστρέφουν περιουσίες και απειλούν ανθρώπινες ζωές.

Αυτή την ώρα παραμένουν ανεξέλεγκτα τα μέτωπα από άκρη σε άκρη των Δήμων Ιστιαίας –Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. Κινδυνεύουν χωριά και οι εξελίξεις θα είναι εντελώς απρόβλεπτες αν επεκταθεί η πυρκαγιά στο όρος Καντήλι και κινηθεί προς τα Πολιτικάκαι τα Ψαχνά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει υποστηρίξει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με δεκάδεςυδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. Επιχειρεί να συγκρατήσει την πυρκαγιά με νέες αντιπυρικές ζώνες σε όλα τα μέτωπα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς και στέγασης χιλιάδων πολιτών, από χωριά και οικισμούς που εκκενώνονται. Έχουν εκμισθωθεί λεωφορεία και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ διαμορφώνονται και ειδικοί στεγασμένοι χώροι υποδοχής.

Για τα πρωτόγνωρα γεγονότα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε από τις πρώτες ημέρες σοβαρό πρόβλημα με τα εναέρια μέσα. Και με τον αριθμό τους και με το συντονισμό τους. Θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν εξελιχθεί πολύ καλύτερα αν είχαμε εγκαίρως περισσότερα και πιο συντονισμένα εναέρια, αλλά και επίγεια μέσα.

»Δεν μπαίνουμε σε λογικές σύγκρισης με άλλες περιοχές. Είμαστε Έλληνες και ξέρουμε καλά τι γίνεται στη χώρα μας. Όμως, ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, βλέπω τον τόπο μου να καταστρέφεται και γι’ αυτόν οφείλω να πολεμήσω και να φωνάξω με όλη τη δύναμη της φωνής μου.

»Αντιμετωπίζουμε μια τεράστια πυρκαγιά και μια ακόμη πιο τεράστια καταστροφή. Φέρνει πόνο, θλίψη, οργή, σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται και όχι μόνο. Σύντομα, θα μιλήσουμε και για αυτάΌμως, τώρα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι το τέλος. Όλοι μαζί».

Share...

nea

Next Post

Η Π.Ε. Βοιωτίας μεριμνά για την περίθαλψη των ζώων που βρέθηκαν τραυματισμένα στις πληγείσες περιοχές

Κυ Αυγ 8 , 2021
Η Π.Ε. Βοιωτίας μεριμνά  για την περίθαλψη των ζώων που βρέθηκαν τραυματισμένα στις πληγείσες περιοχές. Για το λόγο αυτό απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε φιλοζωικές οργανώσεις και συλλόγους της Βοιωτίας που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην υποδοχή τους καθώς σε εθελοντές κτηνιάτρους που επιθυμούν να συνδράμουν στην περίθαλψή τους.   Η Αντιπεριφερειάρχης της […]

Σας ενδιαφέρουν