Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ελέγχου της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, στην περιοχή της Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. 

Στο σημείο παραμένει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, στην ειδική κινητή μονάδα της Περιφέρειας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων, των υδροφόρων και των μηχανημάτων, για την κατάσβεση εστιών και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Υπενθυμίζεται, ότι εκκενώθηκαν αμέσως τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να  εκκενωθούν οι Κουρκουλοί και ο Δρυμώνας.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα. Παραμένουμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην Πυροσβεστική στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δυστυχώς, έχουν ήδη καταστραφεί περιουσίες και μεγάλη έκταση πευκοδάσους. 

»Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και με αυτή τη στόχευση διαμοιράσαμε όλες μας τις δυνάμεις στην περιοχή. Θερμή παράκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής και όλων των σωμάτων ασφαλείας».

Share...

nea

Next Post

Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά ... Ενεργοποιήθηκαν και εναέρια μέσα

Τε Αυγ 4 , 2021
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προκάλεσε νέα έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο δημοτικό κατάστημα Λίμνης, στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021, μετά την αρχική αδυναμία των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψεις, λόγω των πυκνών καπνών. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή μηχανημάτων […]

Σας ενδιαφέρουν