Εκτάκτως συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών

Έκτακτη Σύγκλιση Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά,  για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 4, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας . Αφορά λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

   Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, εκ μέρους του Δημάρχου Λεβαδέων ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Δήμου, ο Δήμαρχος Θήβαίων Γιώργος Αναναστασίου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, εκ μέρους του Δημάρχου Τανάγρας ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Καρίγιαννης, ο Αναπληρωτής Δ/ντης της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας Κων/νος Τοπάλης, ο Διοικητής της  Π/Υ του Νομού Βοιωτίας Πύραρχος Γιάννης Ζαμάνης, ο Αντισ/ρχης του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας Παύλος Νάκας, συμμετείχαν επίσης ο Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας , ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς-Θήβας Γιώργος Σιδέρης, η εθελοντική οργάνωση «Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς», ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος καθώς και η προισταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ισιδώρα Παπαντωνίου. 

  Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

«Διανύουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι με συνεχόμενους καύσωνες οι οποίοι καταστούν επικίνδυνες τις επόμενες μέρες για εκδήλωση πυρκαγιάς. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ επικίνδυνες. Βρισκόμαστε ξανά σε κατάσταση συναγερμού. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος .

   Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

   Όλος  ο μηχανισμός  και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή .Όλες οι υδροφόρες είναι γεμάτες με νερό. Είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας».

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας, έχουν θέσει σε μέγιστη ετοιμότητα όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε είδους ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

«Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες, ξεπερνώντας τον ιστορικό καύσωνα του 1987. Η Θήβα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πόλεων όπου σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά, με τον υδράργυρο να ξεπερνάει τους 44 βαθμούς Κελσίου. Παραμένουμε σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή», δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του ΣΟΠΠ.

Share...

nea

Next Post

Άμεση η εκκένωση χωριών και οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ελιμνύων

Τρ Αυγ 3 , 2021
Συντονισμένες προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, στην περιοχή της Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.  Προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εκκενώθηκαν αμέσως τα χωριά και οι οικισμοί […]

Σας ενδιαφέρουν