Τα ακίνητα της Κρύας ανήκουν στον λαό της Λιβαδειάς

     Tην Παρασκευή 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, για τα Ακίνητα της Κρύας, μπροστά στον Νερόμυλο, στην οποία συμμετείχαν Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα της πόλης μας, μετά από κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς.

Παρουσία 46 και πλέον Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων, οι οποίοι συνυπέγραψαν το ψήφισμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, με αίτημα  την οριστική δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων της Κρύας από την ΕΤΑΔ ΑΕ στον Δήμο Λεβαδέων για πολιτιστική χρήση χωρίς αντίτιμο απ` όλους τους φορείς της πόλης (πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς).

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι τα Ακίνητα της Κρύας είναι η ίδια η καρδιά και η ταυτότητα της πόλης μας, μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η απόδοσή τους θα είναι μια πράξη αποκατάστασης δικαίου, απέναντι στον λαό της πόλης, που έχει πληρώσει και την απαλλοτρίωση τους και την κατασκευή. 

Ένας χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλους με αρχαία ιστορία αλλά και νεότερη πρέπει να αποδοθεί στους φυσικούς κληρονόμους του πολιτισμού και της ιστορίας της Πόλης. 

Να μπορεί να στεγάσει τον πολιτισμό και την ιστορία της και να φιλοξενεί τις κοινωνικές της δραστηριότητες.

Ένας χώρος πολιτισμού και ιστορίας που λείπει παντελώς από την Πόλη μας, εδώ και χρόνια.  

σάρωση0001  Ο  ΑΓΩΝΑΣ   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Share...

nea

Next Post

Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για το αν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας. Δεν μπορεί να εμπαίζει την τοπική κοινωνία εν μέσω πανδημίας!

Τρ Ιούλ 27 , 2021
Η βουλευτής Γιώτα Πούλου κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή, για τον Υπουργό Υγείας, το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, καθώς και τη συνοδευτική επιστολή του Δημάρχου, κ. Αναστασίου, με τα οποία τάσσονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση, κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας και ζητούν την […]

Σας ενδιαφέρουν