Ο μαζικός εμβολιασμός δεν θέλει απολύσεις και απειλές

Ο μαζικός εμβολιασμός δεν θέλει απολύσεις και απειλές, δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης αλλά κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον και την εκστρατεία του μαζικού εμβολιασμού. Οι παλινωδίες και η αντιφατικότητα των πολιτικών της επιλογών δεν επιτρέπουν να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν, γιατί είναι ενάντια στη δημόσια υγεία, την πρόληψη, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει αντί να ανοίξει νοσοκομεία, να απολύσει αντί να προσλάβει υγειονομικούς. 

Είναι δέσμια αντιφατικών και ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων, των πολυεθνικών του φαρμάκου και της τουριστικής βιομηχανίας. 

Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της παγκόσμιας ιατρικής με τεράστια οφέλη στην εξάλειψη ή τον περιορισμό θανατηφόρων λοιμωδών νοσημάτων. Τα εμβόλια, τα φάρμακα τα παράγει η συσσωρευμένη ανθρώπινη γνώση, οι κεφαλαιοκράτες  τα κάνουν εμπορεύματα. Τα εμβόλια και τα φάρμακα όμως, πρέπει να είναι κοινωνικά αγαθά για όλους, χωρίς πατέντες και περιορισμούς. 

Είμαστε ενάντια στις διακρίσεις εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. 

Ενάντια στην κατασκευή ενόχων και δεν αποδεχόμαστε κανένα εκβιασμό.

Ο μαζικός εμβολιασμός δεν έρχεται με διατάγματα και εκβιασμούς για απολύσεις, έρχεται σαν συνειδητή επιλογή ελεύθερων και υπεύθυνων ανθρώπων. Η μάχη απέναντι σε ένα επικίνδυνο, μεταδοτικό, λοιμώδες νόσημα δεν είναι ατομική υπόθεση, ή ατομική επιλογή, είναι υπόθεση κοινωνικής αλληλεγγύης, που η κυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση που νομοθετεί ενάντια στο συμφέρον του λαού, δεν μπορεί να εμπνεύσει… « Ο λαός σώζει τον λαό ».

Share...

nea

Next Post

Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας

Πε Ιούλ 22 , 2021
Το ζήτημα του Γενικού Νοσοκομείου της Θήβας και οι ανησυχίες περί συγχώνευσης ή κατάργησής του συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων.  Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, συμμετείχαν οι βουλευτές Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης και κ. Γιώτα Πούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής […]

Σας ενδιαφέρουν