Παρακολούθηση του σεισμικού φαινομένου στη Θήβα

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Δ/ντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος μας δίνει την καθημερινή εικόνα της σεισμικότητας της περιοχής.                                                                                                                                

  Αυτό που παρατηρεί ο ίδιος και μας μεταφέρει, είναι ότι σταδιακά από την προηγούμενη Κυριακή φαίνεται η μείωση της σεισμικότητας (χάρτες, διαγράμματα), κάτι που είναι καθησυχαστικό. Η σεισμικότητα αυτή, είπε επίσης ο κ. Χουλιάρας, αφορά σεισμούς μικρού μεγέθους που δεν δημιουργούν προβλήματα στις υποδομές. Χρειάζεται ψυχραιμία και προσοχή. 

  Πρέπει βέβαια να λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της περιοχής μας. Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όλο το 24ωρο.   

Παραμένουμε ψύχραιμοι!

Share...

nea

Next Post

Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος

Τρ Ιούλ 20 , 2021
Εργασίες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου Βαρβαριάδα – Μάραθος του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας ξεκινούν μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 500.000 €. Για την υλοποίηση του, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με το […]

Σας ενδιαφέρουν