Συνεργασία Θέμη Χειμάρα με τον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη για τα τρένα της Φθιώτιδας

Για τις εξελίξεις στα θέματα που αφορούν στα δρομολόγια των τρένων καθώς και στη λειτουργία του Σ.Σ. Μώλου, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής:

«Μέσα από συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, διευθετούμε τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις μεταφορές από τη πανδημία, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τις υφιστάμενες υποδομές της περιοχής μας.

– Στις 5/7, υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση για μικρής κλίμακας εργασίες που υπολείπονται ώστε να παραληφθεί οριστικά ο Σ.Σ. Μώλου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2022, οπότε και θα δρομολογηθεί η λειτουργία του Σταθμού.

– Δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι: μετά τη διακοπή τους λόγω πανδημίας, θα ελεγχθεί η κατάσταση της υπάρχουσας υποδομής ως προς την ασφάλειά της. Τα δρομολόγια των τρένων θα αντικατασταθούν με λεωφορεία έως τις αρχές Αυγούστου 2021.

– Δρομολόγια Λειανοκλάδι-Στυλίδα και Λειανοκλάδι-Λαμία: έως ότου ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών, από τα συνολικά 11 δρομολόγια (6 για Στυλίδα και 5 για Λαμία), τα 4 θα πραγματοποιούνται με τρένο, ενώ τα υπόλοιπα 7 θα αντικατασταθούν με λεωφορείο.

– Τέλος, γίνεται προσπάθεια και για την εύρεση λύσης στα δρομολόγια προς Αμφίκλεια-Τιθορέα».

Share...

nea

Next Post

Στα 24 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στο Δ. Λεβαδέων

Δε Ιούλ 19 , 2021
Σημαντική άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στο Δήμο Λεβαδέων. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 24 και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου τα ενεργά κρούσματα ανέρχονταν σε 7 και ήταν όλα σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ο Δήμαρχος Γιάννης […]

Σας ενδιαφέρουν