Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προωθεί την ηλεκτροκίνηση

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) εκπονεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η εκπόνηση και έγκριση των ΣΦΗΟ είναι βασικόπροαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη των σχετικώνυποδομών.

Κατόπιν απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, εντάχθηκε δράση στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 για την εκπόνηση τηςαπαραίτητης μελέτης και ολοκληρώθηκε ήδη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη μειοδότη – μελετητή.

Η εκπόνηση του ΣΦΗΟ ξεκίνησε μετά την υπογραφή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου δικτύου, που θα καλύπτει τόσο τους μόνιμους κατοίκους και εργαζομένους, όσο και τους διερχόμενουςοδηγούς – επισκέπτες, σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπορεί. Με την εκπόνηση του πρώτου ίσως Περιφερειακού Σχεδίου στη χώρα, κάνουμε το πιο καθοριστικό βήμα για να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση.

»Η Στερεά Ελλάδα είναι η δεύτερη σε έκταση ελληνική περιφέρεια και κατέχει προνομιακή γεωγραφική θέση στο κέντρο της χώρας. Είναι βασικός κόμβος τουριστικής μετακίνησης και φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης οδηγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

»Επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και να ενισχύσουμε παράλληλα την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και να δώσουμε το στίγμα της πράσινης ανάπτυξης».

Share...

nea

Next Post

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Θηβών μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Κυ Ιούλ 11 , 2021
Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή της Θήβας συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Θήβας, υπό τον δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γεώργιο Αναστασίου, και παρουσία του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Γεράσιμου Χουλιάρα, από τον οποίο ακολούθησε και σχετική […]

Σας ενδιαφέρουν