«Μαύρα μαντάτα» για την Υγεία στη Βοιωτία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι πολίτες ανέμεναν, συνεχιζόμενης της πανδημίας, η Κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες εκείνες ενέργειες, προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αυτονόητες ενέργειες στελέχωσης των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό και εφοδιασμό εξοπλισμού.

Πριν λίγες ώρες, «ήχησαν οι καμπάνες» με εξαγγελίες, για την υλοποίηση αναβληθεισών αποφάσεων παρέμβασης και στα νοσοκομεία που δεν έχουν την νομική τους αυτοτέλεια, όπως είναι και η περίπτωση των νοσοκομειακών μονάδων της Βοιωτίας.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η Κυβέρνηση, αντί να έχει προχωρήσει σε επαρκείς προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, εμμένει στα ιδεοληπτικά της σχέδια, συγχωνεύοντας νοσοκομειακές μονάδες και λειτουργώντας τες με επικουρικό προσωπικό, αλλά και μετακινώντας προσωπικό μεταξύ των ήδη υποστελεχωμένων δομών υγείας, με τελικό στόχο την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συστήματα, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας κράτησε covid-free. 

Για εμάς πρωταρχική σημασία έχει ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, με ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε αυτό. 

Η καθολική και ανυπόκριτη αντίδραση με συγκρότηση ενιαίου και αποτελεσματικού μετώπου αγώνα, στα σχέδια περαιτέρω υποβάθμισης και κατάργησης, αντί ενίσχυσης των δομών υγείας, είναι μονόδρομος.

Share...

nea

Next Post

Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής της συμφωνίας για την ολοκλήρωση του Ε65

Σα Ιούλ 10 , 2021
Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) είναι ένα έργο κομβικής σημασίας για τη χώρα, αφού συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα, από τη Φθιώτιδα έως τα Γρεβενά, συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και εντάσσεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.  Η σύμβαση εκκινεί την κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65, […]

Σας ενδιαφέρουν