Η Π.Ε. Βοιωτίας γιορτάζει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και τηνΕφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, γιόρτασαν την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του Αρχαιολογικού ΜουσείουΘηβών με μια υπαίθρια εκδήλωση – προβολή που διοργανώθηκε το Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021, στον πεζόδρομο τηςοδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο εμβληματικός «Κούρος του Ακραιφνίου» και ένα καλαίσθητο περίπτερο, εμπνευσμένο από τη συνάντηση τουΟιδίποδα με τη Σφίγγα, προσκαλούσε τους περαστικούς να λύσουν και εκείνοι το αίνιγμά της. 

Παράλληλα, μέσω του δίγλωσσου, έντυπου πληροφοριακού υλικού, που διένειμαν εθελοντές και εθελόντριες, ενημερώνονταν για την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και τις μουσειακές συλλογές που φιλοξενούνταισε ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία όλης της Ελλάδας. 

Στόχος της Π.Ε. Βοιωτίας ήταν να προβληθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στο πλέον πολυσύχναστο σημείο τηςΑθήνας, απ` όπου διέρχονται καθημερινά δεκάδες τουρίστες που βρίσκονται ως επισκέπτες στη χώρα μας.

Επίσης, η εν λόγω δράση, αποτέλεσε άριστη ευκαιρία για μια πλατιά γνωριμία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβώνκαι με  το εγχώριο κοινό, με την Π.Ε. Βοιωτίας να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για επίσκεψη στην πόλη τηςΘήβας, ως έναν προορισμό δίπλα στην Αττική.

Με το πέρας της εκδήλωσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά δήλωσε σχετικά:«Συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία μας με  τον Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, υλοποιήσαμε μια δράση εξωστρέφειας με στόχο την παρουσίαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών στο ευρύ κοινό, ένα σύγχρονο στολίδι για την Π.Ε. Βοιωτίας και την πόλη της Θήβας. Με αφορμή την πενταετή λειτουργία του, θέλαμε να  «ξανασυστήσουμε στο κοινό» το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, να  προσκαλέσουμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί τη Θήβα και να γνωρίσει από κοντά τους θησαυρούς της βοιωτικής γης. Η Θήβα είναι ένας κοντινός προορισμός, ιδανικός ακόμη και για μια μονοήμερη απόδραση, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους πολλούς ξένους που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ελλάδας». 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου τόνισε: «Χαιρετίζουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία της ΠΣΤΕ. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών αποτελεί πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας και οφείλουμε να το στηρίξουμε και να το διαφημίσουμε όπως του αξίζει. Οι προσπάθειες για την προβολή του Μουσείου αλλά και του τόπου μας θα συνεχισθούν».

Την εκδήλωση της Π.Ε. Βοιωτίας  τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από τον εκκλησιαστικό, τονεπιχειρηματικό, τον δημοσιογραφικό, τον καλλιτεχνικό και τον πνευματικό κόσμο της Αθήνας και της Βοιωτίας. 

Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός: 1.465 νέα κρούσματα, 5 θάνατοι, 142 διασωληνωμένοι

Κυ Ιούλ 11 , 2021
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.465 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 438.809 (ημερήσια μεταβολή+0.3%), εκ των οποίων 51.2%άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 […]

Σας ενδιαφέρουν