«ΟΧΙ» από το ΣτΕ στην απόφαση Σταϊκούρα για τον ορισμό Προέδρου της ΟΚΕ

Δικαιώθηκε η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρηστό Σταϊκουρα, με την οποία είχε ερωτηθεί γιατί αποδέχθηκε  μια παράνομη απόφαση, επιλογής του Προέδρου της ΟΚΕ και εκδόθηκε πράξη ορισμού του, αφού ο προτεινόμενος πρόεδρος δεν συμπλήρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της ΟΚΕ, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος 2232/1994, δεν εκπλήρωνε τις προϋποθέσεις προσώπου ευρύτερης αποδοχής και το κυριότερο δεν αποτέλεσε πρόταση της ομάδας των εργαζομένων σύμφωνα και με τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ.

Είχαμε επισημάνει στον Υπουργό Οικονομικών, ότι η επικύρωση της πρωτοφανούς διαδικασίας και του αποτελέσματος εκλογής Προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπονόμευε τον θεσμό και παρέβλεπε τον νόμο από τυπική και ουσιαστική άποψη. 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθ. 990/2021 απόφασή του, επιβεβαίωσε τις ενστάσεις μας καθώς, μετά από προσφυγή της ΓΣΕΕ, ακύρωσε, ως μη νόμιμη, την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για τον ορισμό του Ι. Πάϊδα ως προέδρου της ΟΚΕ. 

Είναι σαφές, ότι η διασφάλιση της ομαλής και σύννομης λειτουργίας της ΟΚΕ, ως θεσμού συναίνεσης και σύνθεσης, προϋποθέτει την εκ μέρους όλων ανεξαιρέτως, τήρηση του νόμου. 

Share...

nea

Next Post

Ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου κόμβου ΒΙΟΠΑ Άμφισσας

Πε Ιούλ 8 , 2021
Νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 1.820.000€ ξεκινάει στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Φωκίδας, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό. Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας. Ο υφιστάμενος τρισκελής ισόπεδος κόμβος με συμβολή σε υφιστάμενη αγροτική οδό συνδέει την ευρύτερη […]

Σας ενδιαφέρουν