Σε επιφυλακή η Βοιωτία για καύσωνα και πυρκαγιές

Έκτακτη Σύγκλιση  Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη    της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά,  για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 4, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας . Αφορά λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

   Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας ο Δήμαρχος Θήβαίων Γιώργος Αναναστασίου, η Δήμαρχος Ορχομενού, Βούλα Καράλη ,ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος  Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τανάγρας Νίκος Πέτρου, ο Υ/ντης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούνης, ο Διοικητής της  Π/Υ του Νομού Βοιωτίας Πύραρχος Γιάννης Ζαμάνης και οι Διοικητές της Π/Υ Λιβαδειάς Κων/νος Πούλος, Θήβας Γρηγόρης Τσοκάνης και Οινοφύτων Κων/νος Ρίννης συμετείχαν επίσης ο Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας , ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς-Θήβας Γιώργος Σιδέρης,

 οι Εθελοντικές Οργανώσεις Λιβαδειάς «η Ελληνική Ένωση ’Ερευνας και Διάσωσης» και Σχηματαρίου ΕΔΥΣ, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος καθώς και η προισταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ισιδώρα Παπαντωνίου. Διαδικτυακά συμμετείχε στη έκτακτη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π ο Διοικητής Περ. Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης.  

   Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

«Βρισκόμαστε  σε κατάσταση συναγερμού.Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος .

   Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

   Όλος  ο μηχανισμός  και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή .Όλες οι υδροφόρες είναι γεμάτες με νερό. Είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας».

Share...

nea

Next Post

40 χρόνια μετά, στην “καρδιά της Ελλάδας” γιορτάζουμε - τιμούμε αλλά και μαχόμαστε για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο αλληλέγγυα

Πε Ιούλ 1 , 2021
40 χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στις τότε Ευρωπαϊκές Οικονομικές Κοινότητες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε στην έδρα της, στην “καρδιά της Ελλάδας”, επετειακή εκδήλωση για να τιμήσει αυτό το ιστορικό γεγονός, αλλά και για να ανοίξει περαιτέρω το διάλογο για την Ευρώπη που μας αξίζει και οραματιζόμαστε! Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε […]