Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11), στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης.

Την εκδήλωση με θέμα: “Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης – Για μια Ευρώπη πιο Συνεκτική”, τη διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Γραφείο του Αν. Υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπως επίσης και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος. Ομιλίες θα απευθύνουν κατά σειρά οι:

  • Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών.
  • Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αν. Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα.
  • Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
  • Φωτεινή Ασδεράκη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος της Έδρας Jean Monnet  και Πρόεδρος της Διδακτορικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας & Άμυνας.

 Στο χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

«40 χρόνια πριν, η Ελλάδα εντάχθηκε στις τότε Ευρωπαϊκές Οικονομικές Κοινότητες ως 10ο μέλος. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να δικαιωθεί η ιστορική επιλογή του αφοσιωμένου φιλοευρωπαϊστή Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος κέρδισε επάξια τον τίτλο του Εθνάρχη.

»40 χρόνια μετά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει τη χαρά και το προνόμιο να διοργανώνει στην έδρα της, τη Λαμία, μια ξεχωριστή επετειακή εκδήλωση για να αποδώσει φόρο τιμής σε αυτήν την ιστορική πολιτική επιλογή, αλλά και για να ανοίξει περαιτέρω το διάλογο για την Ευρώπη που μας αξίζει και οραματιζόμαστε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Share...

nea

Next Post

Δήμος Θηβαίων: Δωρεάν rapid tests την Τετάρτη σε Καπαρέλλι και Δομβραίνα και την Παρασκευή στη Θήβα

Τρ Ιούν 29 , 2021
O Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, συνεχίζει τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Γι’ αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματισθεί δράσεις rapid tests σε Καπαρέλλι της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών, Δομβραίνα της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και στην πόλη της Θήβας. Την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ […]

Σας ενδιαφέρουν