Έναρξη των ψεκασμών κατά του δάκου από την ΠΕ Βοιωτίας

Ξεκίνησε το πρόγραμμα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για το έτος 2021. Έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των παγίδων του δάκου στα ελαιοτεμάχια, σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και έχει ήδη αρχίσει η εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών, με τον πρώτο γενικό ψεκασμό  και με τις ορεινές περιοχές του νομού να προηγούνται  λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

   Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Βοιωτίας συνεργάζεται  με όλους τους υπηρεσιακούς φορείς και τους ελαιοπαραγωγούς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προστασία του ελαιόκαρπου και την παραγωγή ποιοτικού και ασφαλούς για την κατανάλωση ελαιολάδου.

   «Η ελιά και ο καρπός της είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αγροτικής μας οικονομίας και γι αυτό φροντίζουμε κάθε φορά να προστατεύουμε τα δέντρα αυτά και να ενισχύουμε την παραγωγή τους προς όφελος των αγροτών μας» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Share...

nea

Next Post

Συγκροτήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Στερεάς Ελλάδας με διακριτικό τίτλο: «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ»

Τε Ιούν 23 , 2021
«ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» ονομάστηκε ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής 7ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Η αναγκαιότητα και οι αναπτυξιακοί στόχοι του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στην 1η Τακτική Συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου 2021, κατά την οποία αποφασίστηκε επίσης να συμμετέχουν […]

Σας ενδιαφέρουν