«Τρίτεκνοι – πολύτεκνοι: Ούτε δουλειές ούτε μόρια»

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,ζητείται να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι/πολύτεκνοι στην μοριοδότηση για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς η μείωση του πληθυσμού είναι ραγδαία και αναπόφευκτη. 

Τονίζεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο αυτό, προσμετράται η συνεισφορά των πολυμελών οικογενειών στην επίλυση του δημογραφικού ζητήματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τόσο οι πολύτεκνες, όσο και οι τρίτεκνες οικογένειες, για τις οποίες η Πολιτεία ορθώς λαμβάνει μερίμνα θεσπίζοντας ευνοϊκές διατάξεις, όπως η αύξηση του ποσοστού́ συμ​μέτοχης τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΔΕΔΔΗΕ  Α.Ε. (προκήρυξη 1/2021) για την πλήρωση εκατό (100) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου (ΔΕΕΔ) δεν προβλέπεται ειδική ποσόστωση για πολυτέκνους/τριτέκνους όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. 

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί η ειδική ποσόστωση για πολυτέκνους/τριτέκνους στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διορθωθεί αυτή η παράλειψη. Τέλος, ερωτώνται ποιά πρόσθετα μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των τρίτεκνων/πολύτεκνων. 

Share...

nea

Next Post

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά

Δε Ιούν 7 , 2021
Με μεγάλο ενθουσιασμό, όρεξη και μεράκι έγινε το Σάββατο 5 Ιουνίου το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Λιβαδειά με σύνθημα ‘’Δίνουμε τρόπο στην οργή- Ανάσα ο αγώνας για να κερδίσει η ζωή’’.Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τουρνουά Μπάσκετ 3on3 όπου έλαβαν μέρος μαθητές όλων των ηλικιών και ενέταξαν στις ομάδες τους […]

Σας ενδιαφέρουν