Δίκαια κατανομή του κόστους από την πανδημία

Το μήνυμα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού για την Πρωτομαγιά:“Ενόψει του (δυσάρεστου πλην βέβαιου) δεδομένου ότι η πανδημία θα ματώσει την Οικονομία μας, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τα εργασιακά ήθη της χώρας μας μπροστά σε δύο κρίσιμες προκλήσεις, που μας αφορούν όλους.

Είναι ζητούμενο των επιχειρηματιών να μπορέσουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, αλλά και να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους.

Είναι στοίχημα των εργαζομένων να διατηρήσουν τα κεκτημένα μιας αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης, αλλά και να δώσουν δυο φορές τον καλύτερο εαυτό τους, για να βγουν οι οργανισμοί που υπηρετούν λιγότερο λαβωμένοι από τη δοκιμασία.

Τέλος (και σημαντικότερο), είναι ευθύνη της Πολιτείας να ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της.

– Στοχευμένη διοχέτευση των εθνικών και κοινοτικών πόρων στις δημόσιες επενδύσεις και το κοινωνικό κράτος.

– Κατάλληλες νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις σε φορολογία, ασφάλιση, τραπεζικό σύστημα, αγορανομία, περιβάλλον, εργατικό, εμπορικό και πτωχευτικό δίκαιο.

– Έλεγχος για την ορθή τήρηση των ανωτέρω, με δικαιοσύνη και σωστή δοσολογία υπόδειξης και ποινής.

Η πρώτη, λοιπόν, πρόκληση είναι να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά.

Η δεύτερη, και εξίσου κρίσιμη, είναι το όποιο τελικό κόστος να διαμοιραστεί δίκαια και αναλογικά στους οικονομικούς φορείς.

Στο δια ταύτα, να σφίξουμε τα χέρια· ας σφίξουμε και τα δόντια. Μπορούμε – και πρέπει – να βγούμε πιο δυνατοί, πιο υγιείς, πιο ενωμένοι.Χρόνια πολλά! Καλή Πρωτομαγιά!”

Share...

nea

Next Post

Ξεκίνησαν μεγάλα έργα υποδομής στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Σα Μάι 2 , 2020
Δύο μεγάλα, εμβληματικά έργα, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπ. Εσωτερικών, άρχισαν να κατασκευάζονται στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων . Το πρώτο έργο αφορά την ΥΔΡΕΥΣΗ ,που θα κατασκευαστεί σχεδόν σε όλο το εύρος του Δήμου ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ επιλύοντας χρόνια προβλήματα και περιλαμβάνει: Νέα Δεξαμενή στον Υψηλάντη,νέα Δεξαμενή στην […]

Σας ενδιαφέρουν