24ωρη Πανεπαρχιακή απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την κήρυξη 24ωρης Πανεπαρχιακής Απεργίας για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, ενάντια στο εκτρωματικής κοπής αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. 

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, είναι ένα εφιαλτικό τρίπτυχο που επιδιώκει : 

Πρώτον την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του οκτάωρου, 

Δεύτερον την  κατ’ ουσία απελευθέρωση των απολύσεων και τον ουσιαστικά μηδενισμό του κόστους αποζημιώσεων για τους εργοδότες,  και 

Τρίτον την αποδυνάμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, των απεργιών και κάθε άλλης μορφής κινητοποίησης.  

Επιδίωξη της Κυβέρνησης  λοιπόν, είναι η ολοκληρωτική ανατροπή κάθε εργασιακού δικαιώματος  και επαναφορά του Εργατικού Δικαίου σε εποχές που κυριαρχούσαν πριν 150 χρόνια! 

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για επιμέρους αλλαγές.

Όσοι αναβάλουν τους απεργιακούς αγώνες, ή καλούν σε διαπραγματεύσεις, βοηθούν ουσιαστικά την κυβέρνηση να το περάσει. 

Γι’ αυτό το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους της Επαρχίας Λιβαδειάς στην Απεργιακή συγκέντρωσηπου θα γίνει στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς την Πέμπτη 3/6/2021 και ώρα 10.30΄το πρωί.

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας και  όλες τις δυνάμεις του Εργατικού Κινήματος ενωμένοι ως μία γροθιά, να μην επιτρέψουμε την κατάθεση του Νομοσχεδίου. 

ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ  ΑΝΑΒΟΛΗ!

Share...

nea

Next Post

«Κωφεύει η Κυβέρνηση στην αναγκαιότητα στήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών της Βοιωτίας»

Τε Ιούν 2 , 2021
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, ζητείται η στήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας και η ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών. Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, η βαμβακοκαλλιέργεια, της οποίας η πολλαπλασιαστική δυναμική είναι αναμφισβήτητη, πλέον βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο αδράνειας, αδιαφάνειας και αδιαφορίας. Την προηγούμενη περίοδο οι […]