Πρωτομαγιά στη ΛΑΡΚΟ ο Δ. Κουτσούμπας

Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, βρέθηκε το πρωί ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και απεύθυνε χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του εργοστασίου.

Τον συνόδευαν, τα στελέχη του κόμματος, Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς- Εύβοιας και Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού ευχήθηκε στους εργαζόμενους χρόνια πολλά για την Εργατική Πρωτομαγιά, τόνισε: «Σήμερα για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, όχι απλά σαν συμπαραστάτες, για αλληλεγγύη, αλλά ως ενεργοί αγωνιστές στο πλευρό σας, όπως όλα αυτά τα χρόνια στους δρόμους του αγώνα, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις, μέσα στη Βουλή ως Κόμμα, στην Ευρωβουλή, στα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα. Γιατί μόνο έτσι η εργατική τάξη μπορεί να κατακτήσει το δίκιο της, μόνο έτσι ο δικός σας αγώνας, της ΛΑΡΚΟ, μπορεί να δικαιωθεί.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ειδικές συνθήκες όχι μόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και γιατί η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, η στρατηγική για την ενίσχυση μόνο του μεγάλου κεφαλαίου, των διεθνικών μονοπωλίων, έχει οδηγήσει σε πραγματική υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει αυτή η χώρα, η πατρίδα μας. Μια απ’ αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες είναι και τούτο το εργοστάσιο, είναι τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ σε όλη την Ελλάδα, είναι η εργατική δύναμη που εσείς παράγετε για να φτιάξετε αυτόν τον πλούτο τον οποίο τον λυμαίνονται λίγοι. Πότε κάποιοι καπιταλιστές, όπως παλιότερα ο Μποδοσάκης, σήμερα διάφορα κρατικά μονοπώλια και άλλοι που προσπαθούν να ξεπουλήσουν αυτό το πραγματικό θησαυροφυλάκιο, αυτό το χρυσωρυχείο που είναι η ΛΑΡΚΟ για τον ελληνικό λαό.

Σήμερα είναι απεργία, δεν είναι αργία, δεν είναι για να πιάνουμε το Μάη γενικά, αλλά είναι μέρα μνήμης, τιμής στους νεκρούς μας, κυρίως είναι μέρα προετοιμασίας για την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους για να ανακληθεί αυτό το απαράδεκτο σχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ, για να γίνει μεγάλη ενίσχυση της επιχείρησης εδώ και τώρα, να μη γίνει καμία απόλυση, να μη μειωθούν και υπονομευθούν τα εργασιακά, μισθολογικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων που τα παίρνουν πίσω με βάση τις προτάσεις των εκκαθαριστών, να υπάρξουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτά είναι σε προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, αυτά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Δε θα το βάλουμε κάτω, θα είμαστε όρθιοι, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και όλοι ενωμένοι θα παλέψουμε για να γίνει πραγματικά λαϊκή περιουσία η ΛΑΡΚΟ, για να ανατραπεί αυτό το σάπιο, διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα και η εργατική τάξη να κερδίσει πραγματικά την εξουσία. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Ζήτω η εργατική τάξη της Ελλάδας! Ζήτω οι εργάτες όλου του κόσμου!».

Share...

nea

Next Post

Δίκαια κατανομή του κόστους από την πανδημία

Πα Μάι 1 , 2020
Το μήνυμα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού για την Πρωτομαγιά:“Ενόψει του (δυσάρεστου πλην βέβαιου) δεδομένου ότι η πανδημία θα ματώσει την Οικονομία μας, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τα εργασιακά ήθη της χώρας μας μπροστά σε δύο κρίσιμες προκλήσεις, που μας αφορούν όλους. Είναι ζητούμενο των επιχειρηματιών να μπορέσουν να […]

Σας ενδιαφέρουν