Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Λιβαδειάς για τη διεκδίκηση των ακινήτων της Κρύας από την ΕΤΑΔ

Είκοσι μήνες ο «Νερόμυλος» της Κρύας κλειστός.

Είκοσι μήνες ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, η κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα σε καραντίνα. Τον τελευταίο χρόνο «βοήθησε» η πανδημία, όμως από εδώ και μπρος δεν υπάρχει δικαιολογία για καμιά αναμονή επ΄ αόριστον.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ.ΑΕ) για γραφειοκρατικούς και οικονομικούς λόγους δεν ανανεώνει την παραχώρηση του «Νερόμυλου» στο Δήμο Λεβαδέων.

Εκατοντάδες συμπολίτες/σες, φορείς της πόλης, κινητοποιήθηκαν, ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκαν, αλληλογραφία άνοιξε, αλλά καμιά θετική εξέλιξη μέχρι σήμερα δεν υπήρξε. Η ιδιοκτησιακή λογική της ΕΤΑΔ για την «ΚΡΥΑ» είναι εκτός ιστορικής και αυτοδιοικητικής πραγματικότητας.

Ο «Νερόμυλος» καθώς και όλα τα έργα ανάπλασης της Κρύας έγιναν από μια οραματική δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον αείμνηστο Χρήστο Παλαιολόγο, με ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Συνοχής και ίδιους πόρους του Δήμου Λιβαδειάς, δηλαδή όλων των Λιβαδειτών. Πρόσφατα, δόθηκε συνέχεια, καθώς την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής ανακαινίστηκαν οι αίθουσες του Συνεδριακού (2018) και του Εκθεσιακού χώρου (2015).

Είναι έργα που περίπου 25 χρόνια τώρα ανέδειξαν τον πολιτισμό, το λαογραφικό και παραδοσιακό στοιχείο της πόλης μας, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής αφού χιλιάδες επισκέπτες γνώρισαν το πανέμορφο αυτό κομμάτι της Λιβαδειάς. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λιβαδειάς καλεί όλους τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης, τους φορείς του πολιτισμού και της κοινωνικής δράσης, με επικεφαλής το Δημοτικό Συμβούλιο, με ενότητα και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Την οριστική παραχώρηση των κτιρίων της Κρύας στο Δήμο Λιβαδειάς.

Η Λιβαδειά έχει ιστορία, έχει ταυτότητα, έχει δικαίωμα στον πολιτισμό και την ανάπτυξη.

Τέρμα στην κωλυσιεργία, τη γραφειοκρατία και τις αντιαναπτυξιακές σκοπιμότητες.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Share...

nea

Next Post

Θανάσης Βέγγος. Ο καλός μας άνθρωπος!!

Τρ Μάι 25 , 2021
Ο Θανάσης Βέγγος, αποτελεί ίσως τον πιο αεικίνητο άνθρωπο του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Αυθόρμητος, πάντα γελαστός, γκαφατζής και αστείος μέχρι δακρύων, προκαλούσε απαίδευτα αστείρευτο γέλιο στους ακροατές του μέσα από τις ατάκες του και την όλη του αυθεντική σκηνική του παρουσία.   Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1926 στο Νέο Φάληρο και ήταν το μοναχοπαίδι […]