Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα-ορόσημο για τους αγώνες υπέρ του δικαίου των εργαζομένων. Τον Μάιο του 1886 στο Σικάγο, τα εργατικά συνδικάτα ύψωσαν το παράστημά τους, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και τη θέσπιση του 8ώρου.

Σήμερα, εν έτει 2021, οι αγώνες συνεχίζονται, με φόντο τον σαρωτικό αντίκτυπο της πανδημίας στην αγορά εργασίας. Αυτός ο αγώνας είναι ακόμη πιο δύσκολος, ακόμη πιο σύνθετος. Υποκλινόμαστε μπροστά στους σύγχρονους ήρωες, τους γιατρούς τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζομένους στον κλάδο της Υγείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά άνιση μάχη με τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού, φροντίζοντας τους ασθενείς στις γεμάτες ασφυκτικά Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η σκέψη μας κοντά στους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης, τους εργαζομένους σε αναστολή, τους ανέργους και σε όσους αγωνίζονται πεισματικά να σταθούν στα πόδια τους. Αυτή η κρίση, εκτός από υγειονομική είναι και οικονομική και έχει ήδη εξαντλήσει τα αποθέματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, μόνο με ευκαιρίες για ποιοτικές θέσεις εργασίας μπορεί να γραφτεί ένας αίσιος επίλογος για το τέλος αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας. Ως κοινωνία δεν αντέχουμε άλλο, τα χτυπήματα έπειτα από τρία μνημόνια, ήταν αλλεπάλληλα.

Η  χώρα μας, δυστυχώς, εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης όσον αφορά την ανεργία των νέων. Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όρθιους, δυνατούς, αλλά και με ευκαιρίες για απασχόληση, ποιοτικές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά, γι’ αυτή τη γενιά που η φωνή της δεν ακούστηκε, γι’ αυτή τη γενιά που αναζητεί την τύχη της στο εξωτερικό. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό διοίκησης για τους πολίτες, στηρίζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας και στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να αμβλυνθούν και να εξαλειφθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι καταστροφικές συνέπειες της κρίσης.

Το οφείλουμε τα παιδιά μας, είναι καθήκον μας ως κοινωνία. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Τρ Μάι 4 , 2021
 Η 1η του Μάη συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις θυσίες των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο. Μας δείχνει το δρόμο. Το δρόμο το δύσκολο, ταυτόχρονα όμως το δρόμο της ευθύνης. Συλλογικής και ατομικής.Συμβολίζει όμως και τη χαρά της ζωής, σε μια εποχή που […]

Σας ενδιαφέρουν