Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής! Είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε.

Οι κοινωνίες και οι εργαζόμενοι σήμερα, δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, γιατί εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο, λόγω των συνθηκών εργασίας, διαμονής και διαβίωσης, της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, αλλά και γιατί μεγάλα τμήματά τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, χωρίς τα κατάλληλα μέσα και τον επαρκή εξοπλισμό.

Τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, έχουν επιβληθεί απαγορευτικά μέτρα στις μετακινήσεις και στις συναθροίσεις, που είναι μεν αναγκαία για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, αξιοποιούνται όμως από τις κυβερνήσεις για να λαμβάνονται αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, ανατροπής δικαιωμάτων και περιορισμού συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

ΤοΝΤΑΔΕΔΥΒΟΙΩΤΙΑΣκαλείόλουςτουςεργαζόμενουςνασταθούνόρθιοισεαυτήτηνκρίσιμηστιγμή. Καλούμεσεέναναγώναμετονοποίοθαστείλουμεέναηχηρόμήνυμα, ενάντιαστιςκαταστροφικέςπολιτικέςπουθέλουνναεπιβάλουν. Καλούμεσεενωτικόκάλεσμα, ναπαλέψουμεγιατηνεργασίαμας, τηνασφάλισήμας, ταδικαιώματάμαςκαιτηνεπανακατάκτησητωνδημόσιωνκοινωνικώναγαθών.     

          Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 Σπυρίδων Βαζούρας                                              Νικόλαος Μπούρας

Share...

nea

Next Post

Χρηματοδότηση έξι νέων έργων στο ΠΔΕ της Π. Σ.Ε. προϋπολογισμού 5.368.500 €

Πε Απρ 30 , 2020
Η χρηματοδότηση έξι νέων έργων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέχεια των υπ` αριθμ. 83 και 84/ 2020 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.368.500 ευρώ που αφορούν στον εκσυγχρονισμό υποδομών, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, αστικές αναπλάσεις, λιμενικά έργα και οδοποιία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα […]