Πανδημία νεοφιλελευθερισμού

Ενώ η πανδημία του κορωναϊού δεν έχει τελειώσει και η πανδημία της οικονομικής κρίσης έπεται, βλέπουμε να ξεδιπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς η πανδημία του κράτους της δεξιάς. 

Μετά τη διανομή δημόσιου χρήματος σε υμέτερους σε ΜΜΕ, καναλάρχες, «επιμορφωτές» κλπ, με το Κοινοβούλιο σε καραντίνα, η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδια εξανδραποδισμού της Παιδείας και επίθεσης στο Περιβάλλον.

Ταυτόχρονα αποκλιμακώνει τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας στο χώρο της Δικαιοσύνης από 28 Απριλίου, μόνο σε ό,τι αφορά διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων, εγγραφές προσημειώσεων υποθήκης, κατασχέσεις κ.α. συναφούς αντικειμένου! 

Πρόκειται για υποθέσεις που προετοιμάζουν τους επερχόμενους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η προστασία της οποίας λήγει στο τέλος Απριλίου. Είναι ένα ακόμα δώρο της κυβέρνησης στις Τράπεζες και τα funds, αφού κωφεύει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για νέα ρύθμιση ή επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020. 

Μαζί με την άλωση των εργασιακών σχέσεων, την κατ’ όνομα μόνο ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, βρισκόμαστε μπροστά στην κλιμάκωση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης σε όλα τα μέτωπα και είναι καιρός, παρά τον κορωναϊό, να αντιδράσουμε.

Share...

nea

Next Post

Εξόριστη αγάπη

Τρ Απρ 28 , 2020
Η δοκιμασία που διανύουμε δεν σημαίνει μία ακόμη αποτυχία, ένα αδιέξοδο, έναν όλεθρο. Αυτά δεν συναντιούνται στη ζωή του χριστιανού. Αλλά και δεν μένει απαθής. Πιστεύοντας πως όλα τα επιτρέπει ο Θεός για τους δικούς Του λόγους, νιώθει μία ισχυρή βεβαιότητα. Βεβαιότητα που έχει να κάνει με την ‘’απούσα’’ παρουσία […]

Σας ενδιαφέρουν