Ο κλήρος ζητά την επαναλειτουργία των Ιερών Ναών

Μετά τις πληροφορίες που φέρουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητά από τον πρωθυπουργό την άρση των περιορισμών και την επαναλειτουργία των εκκλησιών, η Εκκλησία της Κρήτης απέστειλε επισήμως αίτημα προς την κυβέρνηση.Σε ανακοίνωση της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης απέστειλε συνοδικό γράμμα,  στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας την επαναλειτουργία των Ιερών Ναών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το συνοδικό γράμμα απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή και η απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης ήταν ομόφωνη και κοινοποιήθηκε επιπλέον στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι ιεράρχες της Κρήτης «κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, τηρουμένων των απαραιτήτων μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share...

nea

Next Post

Ποιες οφειλές μπαίνουν στις 120 δόσεις λόγω κορoνοϊού

Δε Απρ 27 , 2020
Εφόσον υπάρχουν πιθανές οφειλές που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτές μπορούν να υπαχθούν στις 120 δόσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 40.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ που είχαν ενταχθεί σε ρυθμίσεις προγενέστερες των 120 δόσεων, να εντάξουν τις πιθανές οφειλές που δημιουργούνται λόγω των […]