Στα 25.000.000 ευρώ η ζημιά του ΔΕΔΔΗΕ στην Βοιωτία, από την κλοπή των μετασχηματιστών από 2015 έως Φεβρουάριο 2020

Η ζημιά από την κλοπή και καταστροφή μετασχηματιστών, για την χρονική περίοδο 2015 έως Φεβρουάριο 2020, στις αγροτικές γεωτρήσεις, ανέρχεται στο ποσό των 25.000.000,00 €. Αυτή την απάντηση έδωσε στην Βουλή ο ΔΕΔΔΗΕ,​ απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας, Γιώργου Μουλκιώτη.

Συγκεκριμένα, το πλήθος των κλεμμένων μετασχηματιστών, ανά έτος είναι:          

  • 2015:  787 τεμάχια,                                                                                 
  • 2016:  778 τεμάχια,                                                                                       
  • 2017:  931 τεμάχια,                                                                                       
  • 2018: 1040 τεμάχια,                                                                                                  
  • 2019: 1080 τεμάχια,                                                                                      
  • 2020 (Φεβρουάριος)​​: 249 τεμάχια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει στην απάντησή του, ότι προκειμένου να διαφυλάξει τον εξοπλισμό του, έχει προχωρήσει σε μία σειρά προληπτικών μέτρων, όπως ανάθεση φύλαξης του δικτύου σε εταιρίες security, εγκατάσταση αντικλεπτικών συστημάτων συναγερμού, συμμετοχή στο πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ της ΕΛΑΣ, έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικοί τρόποι έδρασης των μετασχηματιστών πάνω στους στύλους.          

Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει συνεχή συνεργασία με την ΕΛΑΣ, ενώ την τελευταία διετία έχουν υποβληθεί στα ΑΤ Λιβαδειάς και Θήβας εξήντα περίπου μηνύσεις.  

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Μουλκιώτης, μετά την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ,δήλωσε:

«Η ζημιά του ΔΕΔΔΗΕ είναι τεράστια, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, αλλά ανυπολόγιστη ζημιά προκαλείται και στους αγρότες, οι οποίοι στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος σε κρίσιμεςχρονικές περιόδους. Οι κλοπές δυστυχώς συνεχίζονται. Αποδεικνύεται ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προφανώς αναποτελεσματικά και ατελέσφορα. Οφείλει ο ΔΕΔΔΗΕ και τα αρμόδια Υπουργεία, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη στιγμή για την οικονομική ζωή της χώρας,αμελλητί, να εκπονήσουν μελέτη – επιχειρησιακό σχέδιοαποτελεσματικής αποτροπής της μάστιγας των κλοπών μετασχηματιστών και της συνακόλουθης οικονομικής βλάβης. Επίσης απαιτείται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους δράστες κλοπών μετασχηματιστώνκαι τους κλεπταποδόχους».

Share...

nea

Next Post

Επανεκκίνηση του Τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα

Δε Απρ 27 , 2020
Τηλεδιάσκεψη εργασίας για την επόμενη ημέρα στον Τουρισμό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27-4 με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ηλία Μπουρμά. Συζητήθηκε μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τον […]