Απαλλαγή από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων αποφάσισε ο Δήμος Θηβαίων για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αρ. 50/2020) απαλλάσσονται από τα αναλογούντα Τέλη Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρωνοι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίσει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού και για όσο διάστημα ισχύουν οι εν λόγω περιορισμοί, δεδομένου ότι τα Τέλη Κ.Χ. έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι είναι ανάλογο του οφέλους που αποκομίζει ο φορολογούμενος από τη χρήση του παραχωρούμενου χώρου (ΣτΕ 140/89). 

Δεδομένων των εξαιρετικών συνθηκών που συντρέχουν κατά την παρούσα περίοδο προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη δε μπορεί παρά να είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού για όσο διάστημα οι επιχειρήσεις αυτές διακόπτουν ή περιορίζουν τη λειτουργία τους και τους απαγορεύεται – με κρατική εντολή – να κάνουν χρήση τραπεζοκαθισμάτων εξαλείφεται ο ανταποδοτικός χαρακτήρας του ως άνω τέλους.

Share...

nea

Next Post

Για 2η φορά το ΚΙΝΑΛ καταθέτει τροπολογία για προστασία της πρώτης κατοικίας

Πα Απρ 24 , 2020
Συνεχίζοντας με υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία και στις μεγάλες ανάγκες που αυτή δημιούργησε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δύο τροπολογίες στη Βουλή, που αφορούν αφ΄ ενός την αναγκαία παράταση της ουσιαστικής προστασίας της πρώτης κατοικίαςκαι αφ΄ετέρου την απαραίτητη οικονομική στήριξη των πολιτών που πλήττονται οικονομικά από την κρίση, ιδίως μέσω της απαλλαγής […]

Σας ενδιαφέρουν