Αφορολόγητα τα ενοίκια που μειώθηκαν κατά 40%

Εναλλακτικούς τρόπους για να αντισταθμίσει εν μέρει τουλάχιστον τις απώλειες που είχαν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων από την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων για τις πληγείσες  από την πανδημία επιχειρήσεις και τους εργαζόμενούς τους εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. 

Η επικρατέστερη επιλογή είναι να μην φορολογηθεί το εισόδημα από τα ενοίκια των συγκεκριμένων ακινήτων για τους μήνες που θα ισχύσει η μείωση, δηλαδή για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σίγουρα και ενδεχομένως για τον Μάιο, αν αποφασιστεί τελικά η επέκταση του μέτρου. 

Σε αυτή την περίπτωση οι ιδιοκτήτες θα υποβάλουν δήλωση «ζημίας», πιθανόν μέσω του εντύπου Ε2 (αναλυτική κατάσταση για μισθώματα ακινήτων) κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων το 2021. 

Εναλλακτικά εξετάζεται να διπλασιαστεί η έκπτωση του εισοδήματος από ενοίκια σε 10% από 5% που ισχύει.  

Το τρίτο σενάριο προβλέπει έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες των οποίων το μίσθωμα έχει συρρικνωθεί κατά 40%. 

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η μείωση δεν θα είναι οριζόντια και θα αφορά μόνο αυτούς που πλήττονται και ανάλογα με τις απώλειες που θα έχει ο καθένας. 

Επίσης οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ δεν θα αφορούν όσους εκμισθώνουν κατοικίες μέσω κάποιας πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb. Η έκπτωση δε, θα δοθεί στην περίπτωση που ο φόρος καταβληθεί εφάπαξ και στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης. 

Πηγή: skai.gr

Share...

nea

Next Post

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για ναρκωτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας

Σα Απρ 25 , 2020
Συνελήφθησαν, χθες (24-04-2020) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (24,7) γραμμαρίων […]

Σας ενδιαφέρουν